Kraljica Elizabeta i princ Carls
Kraljica Elizabeta i princ Čarls Foto:EPA-EFE/STR

Bakingemska palata saopštila je nedavno da je princ Čarls po drugi put pozitivan na koronavirus. Ova informacija zabrinula je mnoge građane Britanije s obzirom na to da je kraljica Elizabeta bila u direktnom kontaktu sa njim pre samo dva dana. Poznato je da je kraljica testirana, ali zvaničnici palate odbili da otkriju rezultat testa.

Lekari smatraju da se kraljica nije zarazila, jer je kompletno vakcinisana, ali preporučuju da se svakodnevno testira tokom nedelje.

Pročitajte još:

Iz palate su saopštili da kraljica nema nikave simptome i da se oseća dobro.

Nije samo kraljica u opasnosti

Čarls, kome je ovo drugi put da se zaražava koronom, bio je u kontaktu sa još barem desetinom ljudi. Naime, rezultat njegovog pozitivnog testa stigao je samo nekoliko dana nakon obeležavanja kraljičinog Platinastog jubileja povodom 70. godišnjice njene vladavine.

Zatim, princ Čarls je u sredu zajedno sa svojom suprugom vojvotkinjom od Kornvola i budućom kraljicom Kamilom prisustvovao proslavi u Britanskom muzeju koju je upriličio Britansko-azijsk fond, kojoj su prisustvovali i najviši britanski zvaničnici.

Na proslavi Čarls je viđen kako razgovara sa ministrom finansija Ruši Sunakom, ministarkom unutrašnjih poslova Priti Patel i Ijanom Rašom bivšim fudbalerom Liverpula. Nije poznato da li su se oni testirali na koronavirus, niti da li osećaju ikakve simptome.

Čarls je na prijemu govorio o tome kako ne može da veruje da nakon dve godine svet može da se vrati u normalu i da napokon može slobodno da neobavezno ćaska sa svojim prijateljima na proslavama. Ispostavilo se da bi bilo bolje po njega da nije poverovao.

Njegova supruga Kamila, koja je takođe bila prisutna na proslavi, ali i svakom drugom Čarlsovom danu, negativna je na koronu i rekla je kako princ nema teže simptome, već samo oseća zamor. To je potvrđeno iz palate koja je saopštila da se princ oseća dobro i da se nalazi u samoizolaciji, prenosi Gardijan.

Dodali su i da je Čarlsu neizmerno žao zbog toga što mora da odloži posetu Vinčesteru, u koji je trebalo da ode kako bi otkrio statuu Likoricije.

Imao koronu pre dve godine

Inače, Čarls je prvi put zaražen koronavirusom u martu 2020. godine, tokom prvog talasa pandemije. Tada je imao blage simptome, samo je izgubio čulo mirisa i ukusa, a sa suprugom Kamilom je bio sedam dana u izolaciji u kraljevskoj rezidenciji u Škotskoj, nakon čega se vratio na dužnost.

Princ Carls
Princ Čarls Foto:EPA-EFE/NEIL HAL

Nakon preležane korone pre dve godine, Čarls je rekao kako je virus pobedio lako, a lekari i celokupna britanska javnost se nadaju da će tako biti i ovog puta.

BONUS VIDEO: Kraljica Elizabeta II napravila je presedan sa vojvotkonjom Kamilom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram