ples u čast proslave Foto:printscreen/twitter/alexbrucesmith

Plesna grupa koja tverkuje nastupila je na porinuću najnovijeg broda australijske mornarice. Devojke su osudile način na koji je ABC izveštavao o njihovom plesu tvrdeći da je taj izveštaj doprineo da se grupa oseća "ugroženom i eksploatisanom" nakon intenzivnog medijskog interesovanja oko njihovog nastupa.

PROČITAJTE JOŠ:

101 Dol Skvadron objavio je izjavu u kojoj se kaže su se osećale „nebezbedno“ i da su ih lično napali, kriveći za to kako kažu „obmanjujuće uređivanje“ vesti u ABC-ju.

„Veoma smo razočarani ABC-jevom obmanjujućom montažom videa koji je prikazao goste i zvaničnike koji nisu bili prisutni, i snimano je iz uglova koji nisu mogli da se vide od strane publike“, rekli su.

„Smatramo da je ovo vrlo jezivo“, dodali su. U izjavi se takođe osuđuje ono što je kako kažu „ABC-jeva potreba da seksualnizuje žene i njihovu plesnu tačku“.

ABC se izvinio zbog načina na koji je video montiran, rekavši da je vladin poslanik rekao novinarima da su generalni guverner i šef mornarice prisustvovali plesu.

„Video nije trebalo montirati na taj način i ABC se izvinjava generalnom guverneru i šefu mornarice kao i gledaocima zbog ove greške“, navodi se u izjavi.

ABC je takođe dodao ispravku u originalnu priču koja potvrđuje da je video montiran na način koji nije odražavao stvarnu hronologiju događaja.

Premijer Skot Morison je rekao da je bio razočaran načinom na koji je ABC izveštavao o ovom događaju.

„Razočaran sam što je ovaj događaj pogrešno predstavljen. Mislim da je to nepoštovanje izvođača da se sugeriše da su generalni guverner i drugi prisustvovali događaju“, rekao je on.

„Mislim da su standardi zakazali i zato mislim da će očigledno odbrana sagledati ove stvari i napraviti promene koje žele u budućnosti. To ću prepustiti njima. Razočaravajuće je što su Australijanci toliko zavedeni po ovom pitanju“, rekao je on.

Premijer se suzdržao da komentariše snimak, istakavši da bi ABC trebao da se obrati po pitanju na koji su način montirali snimak.

Grupa je osporila vremensku liniju predstavljenu u snimku ABC, rekavši da su nastupali pre formalnog događaja i pre dolaska zvaničnika.

„Kratak deo je izvađen iz konteksta u veoma dugom danu, nastup je izveden pre dolaska uglednika“, rekli su.

„To nikako nije trebalo da bude nepoštovanje i mi smo povređeni i razočarani što je sve tako pogrešno protumačeno“, dodali su.

Plesna grupa sa sedištem u Sidneju izbrisala je svoju Fejsbuk stranicu, a Instagram nalog je učinila privatnim usled kontroverze oko nastupa.

Grupa se opisuje kao „eksadrila žena iz plesnih dvorana koje predstavljaju pokret ujedinjenja i saradnje na jedinstvenim projektima u plesnoj sali“. Događaj je održan u Garden Ajlendu u Sidneju, a prisutni su bili visoki zvaničnici. Grupa je rekla da su zajedno radili na svojoj koreografije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar