Foto: EPA-EFE/SIMON BULLARD

Više regiona na istoku Australije evakuisano je usled obilnih kiša i poplava koje su odnele kuće, potopile puteve, blokirale gradove, a u mnogim područjima nema struje.

Pročitajte još:

U Sidneju, najvećem gradu zemlje, vlasti apeluju da građani ostanu kod kuće, jer se velika brana izlila, a mini-tornado pogodio je zapadno predgrađe i oštetio više od 30 kuća, obarajuću drveće i dalekovode.

Obalna država Novi Južni Vels, u kojoj živi oko trećina od 25 miliona stanovnika Australije, suočiće se sa pljuskovima i narednih dana.

Zvaničnici su izdali devet naredbi o evakuaciji za oko 15 oblasti.

Televizija je objavila snimke na kojima se vidi šteta koju su pričinile poplave. Kuće u kojima je voda do prozora, ljudi se kreću kajakom kroz ulice i mnogi putevi su oštećeni. Jednu kuću voda je potpuno odnela. Lokalni mediji javili su da su vlasnici kuće evakuisani.

„Ovo neće biti laka nedelja za nas. Kiša može prestati tek u četvrtak ili petak“,  rekla je premijerka Novog Južnog Velsa Gledis Beredžiklian na televizijskom brifingu.

Meteorolozi predviđaju za šire područje Sidneja vetar koji će duvati brzinom većom od 70 kilometara na čas, uz nalete vetra od preko 90 kilometara na čas.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)