Foto:EPA/TANNEN MAURY

Jedan 23-godišnji mladić izgubio je ruku nakon što ga je napao aligator u blizini jezera iza bara u jugozapadnoj Floridi.

„Ekipa koja je reagovala lečila je muškog pacijenta koji je imao amputaciju iznad lakta gornjeg desnog ekstremiteta. Prolaznici su pacijentu podvezali ruku pre nego što smo stigli“, rekao je portparol vatrogasne službe i hitne pomoći okruga Šarlot Tod Dan u izjavi.

Ekipa za hvatanje aligatora je kasnije poslata na mesto napada u blizini Banditosa, bara u Port Šarlotu na Floridi, saopštile su vlasti.

Aligator koji je dugačak oko 3 metra uklonjen je iz jezera, navodi se u saopštenju Komisije za očuvanje ribe i divljih životinja Floride.

Ozbiljne povrede koje nanose aligatori su retke, saopštila je agencija za divlje životinje, prenosi CNN.

Agencija je saopštila da „najveći prioritet stavlja na javnu bezbednost“ i upozorila ljude da izbegavaju sukob sa aligatorima tako što će se držati bezbedne udaljenosti i plivati samo na određenim mestima tokom dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Ljudi takođe nikada ne bi trebalo da hrane aligatore.

„Kada se hrane, aligatori mogu izgubiti prirodnu opreznost i umesto toga nauče da povezuju ljude sa dostupnošću hrane. To može dovesti do opasnih okolnosti za vas i druge ljude koji bi se u budućnosti mogli susresti sa aligatorom“, navodi agencija.

BONUS VIDEO: Policajci na Floridi „uhapsili“ aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar