Foto:EPA/TANNEN MAURY

Šokantne fotografije i video snimci prikazuju aligatora kako se hladi na plaži u Alabami u Meksičkom zalivu, samo nekoliko koraka dalje od onih koji su došli da uživaju na plaži.

U objavi na Fejsbuku, jedan čovek je podelio prizore gmizavaca u velikoj vodenoj površini, zajedno sa kratkim snimkom životinje koja gazi pored obale.

„Stvari za koje nikada ne mislite da ćete videti“, napisao je Met Harvil na Fejsbuku. „Prvi put vidim aligatora na ostrvu Dofin. Idite prema zapadnom kraju, budite oprezni“.

Harvil je rekao da je aligator delovao radoznalo više od svega, ali video je uplašio neke posetioce plaže. Drugi, međutim, kažu da to neće uticati na njihova putovanja na plažu.

„Verovatno bih ipak ušao u vodu“, rekao je ljubitelj plaže Noa Najt. „Ne bilo gde u oblasti gde se aligator nalazi, ali ipak verovatno.“

Aligator je bio na plaži tokom vikenda, navodi se u Harvillovoj objavi.

„Bio je to veoma lep dan – moja devojka i ja smo upravo provodili neko vreme na plaži kada je neko to spomenuo“, rekao je Harvil.

„I tako smo otišli dole da bolje pogledamo i snimimo nekoliko slika. Ovako nešto se ne dešava svakodnevno“, nastavio je.

„Znao sam da ako ne napravim slike, da niko nikada neće poverovati u to“, rekao je Harvil.

Stručnjaci kažu da je najbolje što možete učiniti ako naiđete na aligatora da preduzmete dodatne mere predostrožnosti i ne hranite ih.

Komentari na Harvilovu objavu su se nizali.

„Izgleda da se zabavlja“, našalila se jedna osoba.

„Pretpostavljam da se ne plaši ajkula“, dodao je drugi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nadam se da neće ići u crkvu“, prokomentarisao je jedan.

Prizor je neobičan s obzirom na to da su aligatori obično slatkovodna stvorenja.

Takođe su poznatiji po tome što naseljavaju močvarna područja, a ne plaže.

Uprkos tome, zvaničnici Morske laboratorije na ostrvu Dofin rekli su da je u prošlosti bilo viđenja tih stvorenja.

„Aligatori nisu neuobičajeni na ostrvu Dofin, iako ne podnose dobro slanu vodu“, rekli su za AL.com iz morske laboratorije.

„Dakle, ako neko od njih i nađe na plaži, možda je odlutao iz slatkovodnih jezera ili se probio nakon padavina“, navodi se u mejlu.

BONUS VIDEO: Policajci na Floridi „uhapsili“ aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar