Foto:N1

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, proveo je prvu noć u šatoru ispred Tužilaštva BiH, kojeg je postavio u znak nezadovoljstva zbog istrage u predmetu njegovog sina, a koja traje četiri godine. Tu će, kaže, da ostane sve dok se istraga ne pomeri sa mrtve tačke. Podršku u borbi za istinu i pravdu pružili su mu brojni građani, prenosi N1 Sarajevo.

Da će postaviti šator ispred državnog Tužilaštva, Dragičević je najavio pre tačno dva meseca, kada je Osnovni sud u Banjaluci oslobodio optužbe dvojicu kriminalističkih tehničara Mikicu Marjanca i Zorana Bošnjaka da su uništili dokaze u predmetu istrage njegovog sina. Poverenja u pravosudne institucije nema, ali na mestu gde je sad će ostati sve dok se istraga ne pomeri s mrtve tačke.

„Godinu dana je prošlo otkako je predmet na Tužilaštvu BiH. Smatram da poseduju i resurse i sve, ali što je najbitnije, poseduju nepobitne dokaze da je David otet u centru grada Banjaluke, nije u čekrčićima, ili negde drugo, da je mučen šest dana i šest noći i da je na kraju ubijen“, izjavio je Dragičević, otac nastradalog Davida.

Davor Dragićević Foto:Armin Durgut/PIXSELL

Iz Tužilaštva BiH saopštili su da se radi o složenom predmetu koji zahteva vreme da se pribave svi neophodni dokazi i izvrši njihova analiza.

„Ukoliko oštećeni, gospodin Dragičević, zatraži ili izrazi želju da se sastane i razgovara sa postupajućom tužiteljkom, biće udovoljeno zahtevu, kao i više puta do sada u proteklom periodu“, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Sve je sada na Tužilaštvu, ali ako pravda ponovo zakaže, Dragičević je najavio da će „preuzeti stvar u svoje ruke“.

„Ako se budu nosili bahato, isto kao što su pre, imam ja planove i za njih, a imam i ono što sam rekao da ću na kraju, jer se ove godine mora nešto dogoditi“, navodi.

Od građana Sarajeva, kaže, ima veliku podršku, što mu daje podstrek da istraje u ovoj borbi. Oni koji su se tamo zatekli kažu da je šator i traženje pravde na ulici sramota čitave države.

„Ne znam više ima li sramote uopšte u ovoj zemlji. To je devalvirana reč. Poželim se vremena kad su se ljudi sramili. Ovde se više niko ne srami nizašta“, kaže jedan od okupljenih građana.

Dragičevića su posetili i advokat Ifet Feraget, kao i Muriz Memić, otac stradalog Dženana. Iako se očekuje proširenje istrage u predmetu Memić, skepticizam je i dalje tu.

***

BONUS VIDEO: Davor Dragičević Ako pravda zakaže, preuzimam stvar u svoje ruke

Komentari

Svi komentari (0)