Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Demokratska partija socijalista Crne Gore je u današnjem saopštenju optužila Srbiju da spekuliše o ugroženosti srpskog naroda u bivšim jugoslovenskim republikama, te kao neprimjerene ocenjuje izjave njenih zvaničnika, koje, kako navode, jasno ukazuju da su i danas, baš kao i mnogo puta do sada, bez obzira ko je na vlasti , te spekulacije neizostavne predizborne teme.

DPS to komentariše formulacijama „Medijska artiljerija Srbije uperena ka Crnoj Gori“, „aktiviranje najprizemnijeg sloja medijsko – političkog bašibozluka i u Srbiji i kod nas“, a u istom jezičkom maniru zabrinutost za položaj srpskog naroda u Crnoj Gori i SPC , naziva glumatanjem srpskih zvaničnika, ali i opozicije.

Partija na vlasti u Crnoj Gori u saopštenju njihova imena piše malim slovom i naziva ih „raznih dačići, vulini i njima slični i u vlasti i u opoziciji“ i tvrdi da oni ovih dana traže put kako da se preporuče,jednako, dodaje se, oni koji ne bojkotuju, kao i oni koji bojkotuju izbore.

DPS optužuje Demokratski front da učestvuje, kako navode, u istoj predizbornoj predstavi, i međusobno se takmiče u klevetanju svoje države i borbi za interese tuđih.

Deo saopštenja DPS posvećuje „maloumnom bagatelisanju strašne tragedije srpskog naroda“ i kako kažu potcenjivanju njegove velike žrtve, poređenjem položaja Srba u Crnoj Gori i NDH, ili „pod Osmanlijama“, što kako navode „izlapelo“ ponavlja srpski patrijarh.

Svi, poručuju iz DPS, traže kopču da se hvataju u nacionalističko kolo, apostrofirajući predsednika Aleksandra Vučića i njegov „strah od Oluje“, ali i kako kažu politički bezubog vuka, bivšeg „predsednik sveta“ koji se polaši „novog Jasenovca“ u zemlji koja mu je, podsećaju prva dala podršku za tu funkciju.

SPC u Crnoj Gori poručuju da šta god im srpski zvaničnici poručivali, nema rešenja položaja SPC u Crnoj Gori, van granica ove države i dodaju da srpske političke, kulturne i vjerske elite brinu tuđe brige u nadi, kako kažu ,da će „lakše zataškati unutrašnje probleme i afere, i skrenuti pažnju s kosovskog pitanja.

„Maštajuju da bi im Crna Gora mogla za to biti prava kompezacija. Uzalud vam trud, nećete nikad više pokoriti Crnu Goru, niti od Crnogoraca napraviti neprijatelje Srba.“poručuje se u saopštenju vladajuće DPS,

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare