Foto: skupstina.me

Kolegijum predsednice crnogorskog parlamenta Danijele Ðurović prihvatio je inicijativu DPS da se umesto danas drugi krug glasanja poslanika za sudije Ustavnog suda održi 12. decembra.

To je novinarima saopštio šef poslaničkog kluba DPS Danije Živković, koji je i podnosilac ove inicijative s ciljem da se, kako je naveo, u predstojećem periodu pruži šansa za eventualni dijalog.

Ustavni odbor je, glasovima parlamentarne većine, predložio Skupštini da se na te funkcije izaberu Snežana Armenko, Ilija Vukčević, Jadranka Novaković i Jelena Ružičić.

Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Iz DPS-a su poručili da su spremni da podrže izbor jednog sudije ako se kroz inkluzivan parlamentarni dijalog u najkraćem roku odredi datum održavanja prevremenih parlamentarnih izbora i odustane od usvajanja Zakona o predsedniku.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Klub poslanika DPS-a, koji je uvek demonstrirao spremnost na kompromis u interesu države, iskazuje dobru političku volju da učestvuje u izboru jednog sudije Ustavnog suda kako bi se deblokirao rad ove institucije, uz uslov da se uvaže naši zahtevi“, naveo je poslanik te stranke Danijel Živković.

U prvom krugu glasanja nijedan od tih kandidata nije dobio potrebnu dvotrećinsku podršku poslanika.

U drugom krugu glasanja potrebna je tropetinska podrška, odnosno 49 glasova poslanika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar