Donald Tramp Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Bivši američki predsednik Donald Tramp održaće u subotu uveče miting u Arizoni, što će biti još jedna prilika da pred svojim pristalicama kritikuje svog naslednika Džoa Bajdena i ponovi svoje nedokazane navode o prevari na predsedničkim izborima 2020. godine. Miting koji će se održati u Firenci, gradu jugoistočno od glavnog grada Feniksa, biće prvi od oktobra na kojem će biti veliki broj učesnika.

Tramp je odustao od konferencije za štampu koju je želeo da održi 6. januara, na prvu godišnjicu napada njegovih pristalica na američki Kapitol, ovoga puta će se naći pred dobronamernom publikom, piše Hina a prenosi index.

„Dotaknućemo mnoge teme“, rekao je on u saopštenju i najavio da će ponoviti svoje tvrdnje o velikoj prevari na predsedničkim izborima u novembru 2020, ali i govoriti o Avganistanu, inflaciji i „mnogim drugim“ pitanjima.

„Biće mnogo sveta i prenosiće se na televiziji. Vidimo se u subotu uveče!“ rekao je on.

Skupu će prisustvovati Kari Lejk, kandidat za guvernera Arizone, koja je jednom prilikom rekla da ne bi potvrdila pobedu Džoa Bajdena u toj važnoj saveznoj državi da je u to vreme bila guvernerka. .

Miting u Firenci, gradu jugoistočno od glavnog grada Feniksa, biće prvi od oktobra na kojem će biti više učesnika, što svedoči o njegovoj popularnosti među republikanskim glasačima.

Skup će se održati 24 sata nakon informacija da je jedan veliki televizijski servis odustao od Trampove mreže One Amerika Njuz Netvork (OAN).

Bivši američki predsednik je u nekoliko navrata savetovao svoje pristalice da prate ovaj ultrakonzervativni kanal koji podržava teorije zavere i nastoji da se takmiči sa Foks njuzom u preuzimanju desničarskih glasača.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar