Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sloboda najvažnija reč za srpski narod i da je Republika Srpska upravo posledica borbe za slobodu srpskog naroda.

„Znali smo da cenimo stradanje srpskog naroda u Drugom svetskom ratu i nismo želeli da to prođemo ponovo. I zato smo odlučili da napravimo Republiku Srpsku (RS). Ona je odraz volje i želje srpskog naroda koji tamo živi. I mi nismo bosanski Srbi, mi smo Srbi. Mene vređa kada mi neko kaže da sam bosanski Srbin“, rekao je Dodik nakon što je u Palati Srbija u Beogradu primio odlikovanje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom Vidovdana.

On je rekao da je odlikovanje koje je dobio, kruna političkog i životnog angažovanja, ali da ga doživljava i kao priznanje svim saradnicima i narodu RS.

Dodik je rekao da to ne znači da je nacionalista, kako ga optužuju, već da samo voli svoj narod, da voli da dolazi u Srbiju i da se raduje svakom njenom uspehu.

On je rekao da je od 2000. godine dobio mnoga odlikovanja, ali da mu je današnje odlikovanje, bez imalo patetike, najvažnije i da predstavlja krunu političkog, društvenog i životnog angažmana.

Orden je dodeljen i crnogorskom političaru Andriji Mandiću, glumcu Predragu Manojloviću, posthumno pevaču Đorđu Marjanoviću i ministru kulture Bratislavu Petkoviću, Narodnom pozorištu iz Prištine u Gračanici, Spomen parku „Kragujevački oktobar“, Filmskom centru Srbije, virusologu Milanku Šekleru i drugim istaknutim umetnicima, lekarima i zaslužnim pojedincima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare