Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će sutra u Istočnom Sarajevu razgovarati sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, koji nosi poruke za kandidatski status BiH.

„Rekli smo da to hoćemo, ali je ovo pomalo neka vrsta spekulisanja. U svakom slučaju uvažavam Varheljija i sutra ću sa njim razgovarati“, rekao je Dodik danas.

Upitao je koja je to EU koja kaže da BiH može imati kandidatski status, ali će ostati nelegalni visoki predstavnik Kristijan Šmit, kao i sudije Ustavnog suda BiH.

Kristijan Šmit Foto:Pixsell photo & video agency / Alamy / Alamy / Profimedia

„Kada pričaju istinu, da li kada govore o vladavini prava il` da treba da ostane visoki predstavnik? To ću sutra pitati na sastanku“, istakao je Dodik.

Dodao da je EU partner sa kojim treba sarađivati, ali da Republika Srpska neće prihvatiti uvođenje sankcija Rusiji.

„To pitanje neće biti stavljeno na sto i nećemo prihvatiti sankcije Rusiji bez obzira šta od nas očekivali. To što oni vode rat sa Rusijom, ne treba da mi trpimo zbog toga“, rekao je Dodik.

Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Kaže da ne želi da srpski narod ostane zabeležen u istoriji da je uveo sankcije Rusiji.

Kada je reč o formiranju vlast BiH, Dodik, koji je lider SNSD, ponovio je da postoji politički dogovor sa HDZ BiH, kojeg se pridržava.

Pročitajte još:

„Što se mene tiče, mogu da razgovaram sa partijama “osmorke”, a što se tiče SDA i Bakira Izetbegovića vidimo namere da prigrle opoziciju iz Republike Srpske u vlast na nivou BiH da bi se što više destabilizovala Srpska. Poručujem mu da će tada više stabilizovati Srpsku u opredjeljenju da napusti BiH“, zaključio je Dodik.

BONUS VIDEO Milorad Dodik napustio salu dok je intonirana himna BiH pa negodovao što je puštena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar