Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko "upokojen" i politički i moralno.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dodik smatra da je Incko „odavno otišao“ iz BiH, te da novi visoki predstavnik i nije potreban.

„Zamolićemo Rusiju, Kinu i druge da u Veću sigurnosti ne potvrde imenovanje novog visokog predstavnika, jer ako ova zemlja nakon 25 godina ne može da funkcioniše, onda to nije do nas, nego do onih koji hoće takvu BiH“, rekao je Dodik novinarima u Banjauci.

On je istakao da je protiv BiH koju pravi međunarodni faktor, pre svega Amerika i EU zajedno na čelu sa Inckom, te da podržava samo onu koja je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH, što je, smatra, očigledno problem međunarodnoj zajednici.

Dodik je istakao da nema ništa novo u tome što Incko u svom izveštaju Veću sigurnosti UN-a kritikuje njegove izjave, „a ne bavi se i retorikama nekih drugih funkcionera“.

„Sam izveštaj govori da on ne treba tu da bude i sam je potvrdio da je nesposoban i upokojen i da ne znači ništa, sem što se nekada pojavi pred Većem sigurnosti, da bi klevetao i omalovažavao institucije BiH, pre svega entiteta“, rekao je Dodik.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)