Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je prvi test za učešće srpskih predstavnika u radu zajedničkih institucija to što će biti predložen zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne mogu nazivati genocidnim.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi ćemo predložiti zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne može nazivati pogrdnim imenima, otići ćemo tamo i videćemo dalje. Ako bude volje da se radi, radićemo“, rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru, preneli su banjalučki mediji.

On je podsetio na zaključke Narodne skupštine da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama rade u skladu sa onim šta je procena i interes Republike Srpske.

„U tim zaključcima neće biti potrebno ništa menjati, samo da se to pravilno protumači“, rekao je Dodik.

O narednoj posebnoj sednici Narodne skupštine rekao je da je pristojno, nakon što je prošlo šest meseci od donošenja odluke o tome da se ne učestvuje u radu institucija na nivou BiH, da se ponovo sedne, prenosi RTRS.

„Razlozi zašto smo doneli odluku zbog čega se ne pojavljujemo u odlučivanju nisu nestali, već su tu, ima nekih ideja“, rekao je Dodik.

Ocenio je da bi moglo biti korisno da se predloži zakon prema kojem će se kazniti bilo kakvo nazivanje Republike Srpske i srpskog naroda genocidnim ili tvorevinom te vrste i da se to kažnjava zatvorom.

„Sada vidim neki iz opozicije ponovo galame, pre mesec dana su govorili da nisu zainteresovani, da ne žele, neće ništa, a sada kada se pokušava nešto uraditi ništa im ne valja“, istakao je Dodik.

On je dodao da se na te neozbiljne političke stavove ne treba obzirati, ali smatra da su oni dobrodošli sagovornici na Narodnoj skupštini.

„Biće mi veoma važno da čujem šta misle i opozicioni predstavnici“, zaključio je Dodik.

BONUS VIDEO: Šta Dodik očekuje od Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar