Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

BANJALUKA, 15. maja 2022. (Beta) - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom godišnjice stradanja vojnika nekadašnje JNA u "Tuzlanskoj koloni" da u BiH nema pravde za srpski narod, jer za ovaj zločin niko nije odgovarao.

„Danas kad se sećamo zločina nad pripadnicima ЈNA u ‘Tuzlanskoj koloni’ moje misli su sa porodicama ubijenih vojnika. Uporno odbijanje pravosudnih institucija da procesuiraju odgovorne za ovaj zločin još je jedan u nizu dokaza da u ovakvoj BiH nema pravde za srpski narod“, napisao je Dodik na svom zvaničnom Tviter profilu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dodao je da „svi počinjeni, a nekažnjeni zločini nad Srbima trajno podsećaju na borbu za slobodu“, naglašavajući da ti zločini ne smeju biti zaboravljeni.

Na Brčanskoj malti u Tuzli su u maju 1992. godine ubijena 54 vojnika, ranjeno ih je 78, a 44 su zarobljena i mučena, dodavši da za taj zločin niko nije odgovarao.

Tuzlansku kolonu, u kojoj je bilo 600 vojnika i starešina, te 200 motornih vozila, napali su pripadnici tuzlanskog MUP-a, Teritorijalne odbrane i „Zelenih beretki“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar