Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Mislim da nema nijednog razloga da postoji sukob između mene i Evropske unije, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući poziv predsedavajućeg Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa BiH Romea Franca i stalnog izvestioca Paula Rangela da mu se uvedu sankcije.

„Moja politika je približavanje EU, ali pod uslovom da Republika Srpska bude vidljiva u kapacitetu koji ima u Ustavu i u mehanizmu koordinacije i tu ne postoji nijedan problem. Ako oni žele da to nekako dovedu u pitanje, neka izvole“, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je poručio da parlamentarni život treba poštovati svuda, pa i Evropsku uniju koja ima svoje interese.

Zahtev evropskih parlamentaraca da mi budu uvedene sankcije zbog toga što istrajavam na zaštiti interesa Republike Srpske isti su kao i prošle godine, kazao je Dodik.

Franc i Rangel su naveli da sankcije Dodiku treba uvesti zbog toga što je 9. januara proslavljen Dan Republike Srpske, uprkos zabrani Ustavnog suda BiH, i zato što je Dodik odlikovao ruskog predsednika Vladimira Putina, a naveli su i da je učešćem Noćnih vukova na paradi pređena crvena linija.

***

BONUS VIDEO: Zašto je Dodik odlikovao Putina?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar