Milorad Dodik Foto:Screenshot/Twitter/Милорад Додик @MiloradDodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je u Sarajevu prisustvovao polaganju zakletve novoizbranih članova Predsedništva, poručio je da NATO put BiH ne postoji, da o tome nema usaglašenog stava, te da je sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju "čista laž".

Dodik je komentarišući poruke hrvatskog člana Predsedništva BiH na Tviteru napisao da postoji samo saradnja i da je, kako je naveo, ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem Željko Komšić još jednom pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće.

„To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu“, napisao je Dodik.

Poručio je da je „sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju čista laž“ i da je zato, kako je nanveo, napustio konstitutivnu sednicu Predsedništva BiH dok je on govorio.

„Željko Komšić nije izabran od građana i građanki, kako to lažno tvrdi nego ga je birao jedan deo Federacije, i to ne onaj koji je trebalo – hrvatski narod, kako to nalaže Ustav BiH, nego bošnjački“, napisao je Dodik.

Pročitajte još:

Istakao je da je „Komšić prevarama i lažima došao do pozicije u Predsedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran“.

„A istim spletkama koristio se i sve ove četiri godine koje smo obavljali dužnost kolektivnog šefa, da svoje lične stavove predstavi kao zvanični stav Predsedništva. Sve što je rekao o integracijama, saradnji s NATO-om je izmišljotina“, naveo je Dodik.

BONUS VIDEO Haos u Skupštini RS: Predsednica postrojava poslanike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar