Nataša Radulović Foto:N1

Predsednica Narodne skupštine Republike Srpske Nataša Radulović, čiji je prostačkoi bahato ponašanje tokom jučerašnje sednice postalo viralno, godinama je bila direktorka svih banjalučkih vrtića. Dodikova poslanica, koja se kao predsedavajuća poslanicima obraćala sa “alo, ej, oj, voj, alooo …” i “halo, momak” godinama je bila direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, zadužena za obrazovanje najmlađih. I obavljanje te funkcije obeležio je skandal kada je, za potrebe vrtića, raspisala javnu nabavku za 666 litara alkoholnih pića.

U tenderskoj dokumentaciji koja je objavljena 2014., od dobavljača se tražilo da, pored namirnica za decu, vrtićima isporuči 90 litara crnog vina, 72 litre štoka i 360 flaša piva. Pored toga, naručeno je i 144 litre belog vina, a preciziralo se da pola budu šardone, a druga polovina “Krstač”.

Nataša Radulović Foto: Printscreen

Istom nabavkom obuhvaćena je i nabavka “velikih slavskih sveća”, preciznije “72 kile sveća”. Radulovićeva je tada odbila da komentariše spornu nabavku, ali su iz Centra za predškolsko vaspitanje kojim je rukovodila objasnili da im alkohol treba “jer obeležavaju slavu u vrtićima, i u obredu se koriste vina”.

Za preostali alkohol, poput 72 litre štoka, pojašnjeno je da Predškolska ustanova ustanova “kojoj dolaze gosti”, te ih se “mora počastiti”.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nataša Radulović banjalučkoj javnosti poznata je odranije po svom nekonvencionalnom ponašanju. Na jednoj od stranačkih proslava fotografisana je kako se popela na sto i zapevala, ali i po otvorenoj političkoj nekorektnosti prema
opozicionoj poslanici Jeleni Trivić, kojoj je rekla da “stalno mrači” i da „kome se ne sviđa ovdje, ima opciju da napusti ovu zemlju”. Na sličan način juče je kao predsedavajuća sednice Narodne skupštine RS ophodila prema drugim poslanicima.

Uz napomenu da je u pitanju “svečana sednica, biće prilike da se bijemo”, Radulovićeva je opozicionim poslanicima praktično onemogućavala bilo kakvo učešće u radu parlamenta, uz komentare “alo, momak, prekini” i “”nemoj da galaiš ođe da se obadaš”. Šta god to u političkom žargonu Nataše Radulović značilo.

BONUS VIDEO Haos u Skupštini RS: Predsednica postrojava poslanike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar