Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović nastavljaju da svojim nezakonitim i antiustavnim ponašanjem degradiraju tu instituciju i od nje prave cirkus, ocenjuju u kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Iz kabineta su na taj način za Srnu prokomentarišali današnju vanrednu sednicu krnjeg Predsedništva BiH koje je, bez prisustva Dodika, usvojilo Odluku kojom se odobrava održavanje vojne vežbe „Brzi odgovor“.

„Komšić, kojem su usta puna BiH, a sve radi na srozavanju i sramoćenju njenih institucija, saziva vanrednu sednicu na kojoj on i Džaferović donose neku odluku o odobravanju održavanje vežbe “EUFOR – Brzi odgovor 2021“. Oni na taj način samo ismevaju i BiH i instituciju čiji su članovi, a koja bi trebalo da bude profesionalna i ozbiljna“, poručuju u Dodikovom kabinetu.

POGLEDAJTE JOŠ:

U saopštenju napominju da bi Komšić i Džaferović trebalo da znaju da komandant EUFOR-a, u skladu sa Aneksom 1-A Dejtonskog mirovnog sporazuma, samo obaveštava Predsedništvo o održavanju redovne godišnje vežbe.

„Ovakve vežbe se izvode niz godina i imajući u vidu da je tada povećano prisustvo pripadnika EUFOR-a na terenu, što bi moglo da izazove neku vrstu uznemirenja u javnosti, komanda redovno obavesti sve institucije i javnost u BiH“, pojašnjavaju u Kabinetu.

Navode i da EUFOR nije ni tražio odobrenje nego su samo obavestili Predsedništvo o svojim aktivnostima, a, poručuju, mogli su i bez toga.

Smatraju zato da sednica Predsjedništva o toj temi nije bila potrebna, a posebno donošnje bilo kakve odluke, te ocenjuju da je takvo postupanje neozbiljno.

U kabinetu tvrde da Predsedništvo o tom pitanju ne može da donosi odluke jer se to od njega i ne traži.

„Sve odluke koje se tiču odbrane mogu biti donesene samo jednoglasno tako da su danas na taj način prekršili Ustav i Poslovnik“, naglašavaju u Kabinetu i poručuju Komšiću i Džaferoviću da prestanu da zloupotrebljavaju instituciju kao što je Predsedništvo „za svoje sitne čaršijske podvale i obmanjivanje javnosti u Republici Srpskoj i FBiH“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)