Milo Đukanović, prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore
Milo Đukanović Foto: GOV.ME/B. Ćupić

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je građanima čestitku povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore, kazavši da je 21. maj kruna velikog nasleđa slavne crnogorske istorije, koju "ostavljamo u amanet pokolenjima".

„S ponosom svedočimo da je danas u Crnoj Gori sve više građana koji uviđaju značaj naše pobede na referendumu 2006. godine. Razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i regionalni i međunarodni kontekst potvrđuju koliko je bila vizionarska odluka o obnovi države. I koliko je važno, posebno u ovako turbulentnim vremenima, što kormilo upravljanja državom imamo u svojim rukama“, naveo je Đukanović, prenose Vijesti.me.

Milo Đukanović i Dritan Abazović Foto: GOV.ME/B. Ćupić

Ističe da Crna Gora, već uvažena članica NATO-a, nepokolebljivo stoji na evropskom putu.

„Nismo dozvolili da s tog kursa skrene ni tokom minulog perioda dok je njome upravljala nekompetentna i nacionalno neodgovorna Vlada“, dodaje on.

PROČITAJTE JOŠ:

Usvajanje evropskog sistema vrednosti, odgovornost prema NATO-u i članstvo u Evropskoj uniji kao krajnji cilj ostaju prioriteti državne politike, poručio je predsednik Crne Gore.

„Crna Gora je kroz razvoj događaja na političkoj sceni tokom poslednje dve godine pokazala da je i funkcionalna demokratija. Svoje političke probleme rešavamo demokratskim putem na izborima i u Parlamentu a ne vaninstitucionalno, uključujući i tako važne odluke kao što je smena Vlade, i izbor nove, manjinske, koja danas slavi Dan nezavisnosti.“

„Svim građanima Crne Gore čestitam ovaj veliki praznik, u nadi da su uprkos brojnim izazovima pred nama bolji dani, zašta se zajedno moramo postarati, svako na svom nivou odgovornosti. Neka je večna Crna Gora“, zaključio je Đukanović.

BONUS VIDEO: Abazovic o sankcijama Rusiji, Krivokapicu i Kvorumu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar