Foto: Video/Nova.rs

Crnogorski premijer Dritan Abazović kaže da će aktuelna vlada dati sve od sebe da izdigne odnose Srbije i Crne Gore na viši nivo, ne smatra da su ti odnosi sada, kako to kažu mnogi, među najgorima u istoriji i veruje u skori susret sa zvaničnicima Srbije.

Što se Crne Gore tiče, ističe, problema neće biti, zvaničnicima Srbije su vrata uvek otvorena, a uslediće i zvaničan poziv.

Abazović je to rekao u intervjuu za N1  odgovarajući na pitanje kako popraviti odnose Srbije i Crne Gore za koje, kako se navodi, mnogi kažu da su možda i među najgorima u istoriji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na dodatna pitanja ko je za to kriv i šta uraditi, Abazović kaže:

„Ne bih ja rekao da su najgori. Rekao bih da ih moramo izdići na viši nivo. Daćemo sve od sebe, pokušaćemo. Verujem da ću se uskoro sresti i sa zvaničnicima Srbije. Sa naše strane neće biti probema. Da bi odnosi bli dobri i kvalitetni kakve svi želimo, potrebno je dvoje…“.

Abazović kaže da „jedan već postoji“.

„Dakle, jedan već postoji i ja sam siguran da i druga strana neće biti odbojna prema tome i tu sam da rešavamo sva pitanja koja su možda opterećivala relacije dve države u prethodnom preiodu“, rekao je crnogorski premijer.

BONUS VIDEO Abazovic o sankcijama Rusiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar