Karikatira: Dušan Duca Gađanski za Vijesti.me

Od kad je formirana Vlada Crne Gore, predstavnici Demokratskog fronta, zajedno sa Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića, čine snažnu opoziciju premijeru te države Zdravku Krivokapiću. Prema rečima izvora našeg portala iz vrha crnogorske države, razlog zaoštravanja odnosa prema Krivokapiću najpre treba tražiti u tome što je njegovom pojavom na političkoj sceni umanjena snaga grupacije čiji su predvodnici Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević.

U samo nekoliko dana Demokratski front je doživeo dva ozbiljna potresa. Iz te grupacije su istupili Ujedinjena Crna Gora i Prava Crnagora, nezadovoljne svojim položajem u toj koaliciji. 

Pročitajte još..

Prava Crna Gora, na čijem čelu je Marko Milačić, na lokalne izbore u Herceg Novom će izaći samostalo, dok su iz Ujedinjene Crne Gore saopštili “da neće učestvovati u izborima u Herceg Novom”, jer im je, kako tvrde, od strane koalicije Za budućnost Herceg Novog (Demokratski front) postavljena ponižavajuća ponuda.

“Iako preko medija bliskih režimu Aleksandra Vučića lideri DF-a pokušavaju da prikažu da je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić uzrok sukoba i podela u vladajućoj većini, istina je sasvim drugačija, a to je bilo jasno i u ponedeljak veče kada su trojica lidera DF-a: Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević napustili sastanak. Oni su došli sa namerom da naprave incident”, navodi naš izvor i dodaje da su, nakon što su lideri DF napustili sastanak, ostali predstavnici stranaka istakli da se ne slažu sa njihovim postupkom.

Naš sagovornik podseća na čvrste veze predstavnika Demokratskog fronta i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, napominjući da su lideri DF krenuli u ozbiljniji obračun sa Krivokapićem nakon izbora u Nikšiću.

“Zvaničan raskol u DF je krenuo još na izborima u Nikšiću, gde su izgubili oko 10 odsto podrške u odnosu na parlamentarne izbore. Takođe, da stvari na funkcionišu kako treba videli smo i po tome što je iz te koalicije izašao Marko Milačić sa svojom Pravom Crnom Gorom. Destruktivno ponašanje DF-a liči na staru igru srpskog i crnogorskog predsednika Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića”, ističe naš sagovornik i dodaje da predsedniku Srbije ne odgovara stabilna Vlada Crne Gore.

“Izgleda da Vučić još uvek nije oprostio Krivokapiću to što nije prihvatio da mu nameće svoj uticaj kao što to čini u Demokratskom frontu. Premijer je u više navrata rekao da uvek može svakoga da sasluša, ali da ne prihvata da mu se nameću stavovi“, poručuje naš izvor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar