Foto: Rene Traut / imago stock&people / Profimedia,Polizei

Dve devojčice od 12 i 13 godina priznale su ubistvo 12-godišnje devojčice Luiz, koja je u nedelju pronađena mrtva u blizini svoje kuće u Frojdenbergu u Nemačkoj, saopštila je policija. Prema navodima nemačkih medija, motiv ubistva je najverovatnije osveta, a tužilac je šturo rekao da su emocije igrale veliku ulogu u zločinu.

“Posle prvog ispitivanja devojčice su dale protivrečne iskaze, a posle ponovnog ispitivanja su priznale delo“, rekao je portparol policije u Koblencu, prenosi N1.

O motivu zločina za sada se ništa zvanično ne zna, a traga se i za nožem kojim je počinjeno ubistvo.

Nemački mediji prenose da je motiv ubistva najverovatnije osveta. Luiz se naime, kobnog dana sa devojčicama posvađala kada su se vraćale iz škole. Ubijena devojčica je tokom svađe, navodno, ismevala jednu od njih, ali nije poznato na koji način. I dalje je nejasno da li je ona ubijena u afektu ili su joj devojčice napravile zasedu.

„Navodni počinioci moraju da budu zaštićeni jer se radi o deci. Kakav bi motiv jedno dete imalo da počini takav zločin koji ne pristaje ni jednoj starijoj osobi. Jasno je da su emocije igrale bitnu ulogu“, rekao je tužilac Mario Manvajler.

On je objasnio da devojčice zbog svojih godina ne podležu krivičnoj odgovornosti. “To ne znači da se s njima ništa neće dogoditi. One se nalaze u rukama centra za brigu o mladima“, rekao je Manvajler.

Tužilac je precizirao da su devojčice koje su počinile ubistvo pripadale uskom krugu prijatelja Luiz, a policija je ranije saopštila da je žrtva imala više ubodnih rana po telu i da je umrla od gubitka krvi.

Telo 12-godišnje Luiz je u nedelju ujutru pronađeno u blizini njene kuće, na samoj granici između saveznih pokrajina Porajnje-Falačka i Severna Rajna-Vestfalija, na zapadu Nemačke. Kuća ubijene nalazi se u saveznoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija.

Luiz je nestala u subotu dok se pešice vraćala kući od prijateljice. Nestanak je prijavljen jer nije došla kući, a nije se javljala ni na mobilni telefon. Pokrenuta je potraga u kojoj je učestvovao veliki broj policajaca.

***

BONUS VIDEO: Konobarica Miki šalje pozdrave Muji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar