Ankara Turska Foto:Tanjug/AP Photo/Ali Unal

Dva napadača detonirala su bombu ispred zgrada turske vlade u subotu u Ankari. Oba su napadača ubijena, a dva policajca ranjena, u onome što vlasti nazivaju prvim terorističkim činom u glavnom gradu u nekoliko godina.

Na snimcima nadzorne kamere koje je pribavio Rojters moglo se videti kako se zaustavlja vozilo ispred glavnih vrata ministarstva unutrašnjih poslova, a jedan od vozača kako brzo prilazi zgradi pre nego što ga je zahvatila eksplozija, dok drugi ostaje na ulici, prenosi Index.hr.

Drugog teroristu ubila policija

Eksplozija je ubila jednog teroristu, dok su vlasti „neutralisale“ ili ubile drugog, rekao je ministar unutrašnjih poslova o incidentu koji je potresao središnju četvrt u kojoj se nalaze zgrade ministarstava i obližnji parlament.

Bomba na Bulevaru Ataturka prva je koja je eksplodirala u Ankari od 2016. godine, kad je niz smrtonosnih napada pogodio zemlju.

Video je kasnije pokazao da je ispred bilo parkirano teretno vozilo, s razbijenim prozorima, otvorenih vrata, krhotinama, okruženo vojnicima, vozilima hitne pomoći, vatrogasnim i oklopnim vozilima.

PROČITAJTE JOŠ:

Napadači ubili čoveka i ukrali mu auto

Viši turski zvaničnici rekli su da su napadači oteli vozilo i ubili njegovog vozača u Kajseriju, gradu 260 kilometara jugoistočno od Ankare, pre nego što su izveli napad. Jedan od povređenih policajaca zadobio je povrede od gelera, dodao je.

„Dva terorista došla su s lakšim komercijalnim vozilom ispred ulaza Glavne uprave za sigurnost našeg ministarstva unutrašnjih poslova i izvela bombaški napad“, rekao je na X-u Ali Jerlikaja, ministar unutrašnjih poslova. Dodao je da su dva policajca lakše ranjena u incidentu u 9:30 ujutro.

„Naša borba će se nastaviti sve dok poslednji terorista ne bude neutralisan“, rekao je, ponavljajući reči osude drugih turskih zvaničnika. Policija je rekla da je izvela kontrolisane eksplozije „sumnjivih paketa“ u drugim delovima Ankare.

BONUS VIDEO: Erdoganov krvavi obračun sa pučistima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar