Ankara Turska Foto:EPA-EFE/NECATI SAVAS

Radnička partija Kurdistana (PKK), oružana grupacija koju Turska i zapadne zemlje smatraju terorističkom, preuzela je odgovornost za samoubilački napad jutros u Ankari.

Bombaš samoubica detonirao je u nedelju eksplozivnu napravu blizu ministarstva unutrašnjih poslova u glavnom gradu Turske, Ankari, nekoliko sati pre nego što je trebalo da počne zasedanje parlamenta posle letnje pauze.

Dvojica pripadnika policijskih snaga su lakše povređena, dok je drugi napadač ubijen u razmeni vatre sa policijom, saopštio je ministar Ali Jerlikaja na društvenoj mreži Iks.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tim našeg ‘Bataljona besmrtnika’ počinio je požrtvovanu akciju protiv turskog ministarstva unutrašnjih poslova“, rečeno je iz PKK agenciji ANF, bliskoj tom, u Turskoj, zabranjenom kurdskom pokretu.

Ankara smatra PKK, koja predvodi višedecenijsku pobunu unutar Turske, kao i njima savezničke kurdske grupe u Siriji i Iraku, terorističkim organizacijama. Tvrdi se da članovi PKK redovno pronalaze utočište u poluautonomnoj kurdskoj oblasti na severu Iraka.

BONUS VIDEO: Erdoganov krvavi obračun sa pučistima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar