Foto:Avaz.ba

Maloletni učenik Osnovne škole Lukavac Grad juče je u prostorijama škole ispalio nekoliko hitaca u pravcu nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića.

Kako je od juče poznato profesora je jedan hitac pogodio napravivši prostrelnu ranu, a nedugo nakon događaja on je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gde je podvrgnut operativnom zahvatu.

Kako N1 saznaje dečak je smešten u dečiju psihijatrijsku bolnicu u Sarajevu. Naime, kako objašnjava sagovornik N1 BiH, Tuzla nema takvo odeljenje te o tom nedostatku se govori već deset godina, prenosi N1 BiH.

Kako je rečeno problem je juče nastao kada je dečak trebao da bude smešten u Vaspitni centar. Međutim, za to je bila potrebna saglasnost oca. Otac tu saglasnost nije dao. Stoga je maloletnik bio premešten u psihijatrijsku bolnicu. Sagovornik objašnjava da je dečak satima bio u stanici i nije se znalo gde će da ga smeste.

Iz Vaspitnog centra za N1 su rekli da nisu primili zahtev za prijem. Pojasnili su da to upućuje Centar za socijalni rad.

S druge strane, na upit zašto do sada nije završen prostor za smeštaj u Tuzlanskom kantonu, Irfan Halilagić najavio je izdvajanje značajnih sredstava.

“Kada je u pitanju ovaj smeštaj mogu da kažem da je jako blizu realizacija tog projekta. Šokirala me informacija da je bilo je sporno nekih 250 hiljada KM. Tu informaciju sve do sada nisam znao. Rekao sam odmah, a do kraja godine imaju na raspolaganju 500 hiljada KM kako bi to priveli kraju. Na kolegiju Vlade TK imali smo izmene i dopune finansijskog plana”, kazao je Halilagić za N1.

Ceo slučaj je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu prokomentirao i Midhat Čaušević, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

PROČITAJTE JOŠ:

“Dečak koji je pokušao izvršiti ubistvo nastavnika trebao je biti smešten u Disciplinski centar. Kompletna procedura, od strane institucija koje su bile u proteklom periodu uključene u pomenuti slučaj, bila je završena i nedostajao je jos pristanak roditelja. Roditelji nisu dali pristanak. Pod hitno izmeniti zakonska rešenja koja podrazumevaju pristanak roditelja za odlazak deteta u Disciplinski centar. Ako struka kaže da dijete treba da ide, iako se roditelji ne slažu – dete ide. Bio je problem gde smestiti dete nakon šest sati provedenih u policijskoj stanici. Da bi se utvrdilo psihičko stanje potrebno je odeljenje na Psihijatrijskoj klinici za maloletnike, na TK tog odeljenja nema. Neodložno formirati odeljenje na Psihijatrijskoj klinici za maloletnike”, pojasnio je, između ostalog, Čaušević.

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić objasnio je za N1 odluku ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona da se prekine nastava nakon što je maloletnik pucao i ranio nastavnika u osnovnoj školi “Lukavac grad”, te kako se lokalna zajednica priprema da se slični događaji preveniraju.

Trinaestogodišnji maloljetnik je zbog lošeg vladanja nedavno izbačen iz škole, te je odlučio da svoje nezadovoljstvo odlukom nastavnog veća reši pucajući u nastavnika kojeg je teško ranio. Iako je pretio da će ovo uraditi, sistem je zakazao i nije reagovao na vreme.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar