Foto:printscreen Jake Davison/youtube

Džejk Dejvidson, isfrustrirani mladić u 20-im godinama, koji je bio pristalica bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i veliki ljubitelj vatrenog oružja, izvršio je krvavi pir u Plimutu u kom je ubio pet osoba, među kojima je trogodišnja devojčica, ali i, kako se pretpostavlja, njegova majka. Ovo se možda i ne bi desilo da se reagovalo na apele njegove majke koja je govorila da su njenom sinu potrebni hitni tretmani psihijatra.

Pročitajte još:

Ovaj javno deklarisani nihilista, koji „ni u šta ne veruje“, je još kao mali maštao o tome da bude Terminator, buncao o tome da je on ‘je*ena debela ružna devica’ i opisao svoju afinitet prema pokretu „incel“ povezanom sa masovnim ubistvima koje su počinili ženomrsci u Sjedninjenim Državama i Kanadi, prenosi Dejli Mejl.

Nakon što je izvršio pokolj, kako kažu očevici, okrenuo je pištolj ka sebi i upucao se u glavu.

„U ovom trenutku ne mogu reći da li je bilo problema sa mentalnim zdravljem“, rekao je načelnik kronvolske policije u Plimutu.

Dodao je da je većina svedoka bila „šokirana“, ali niko nije zapazio da je Džejk išta govorio tokom napada.

On je oko 18 časova viđen je kako nasumično puca po ulici, a onda ušao u svoju porodičnu kuću i nastavio da puca po ukućanima.

Pretspostavlja se da je u kući bila njegova majka, koja je nedavno pobedila rak, dok njegovi sestra i brat na sreću žive u gradu.

Foto:printscreen Jake Davison/youtube

Džejk je zatim napustio imanje i nastavio da puca i tada ubio još jednu osobu. Zatim je ušao u park u kom je navodno naleteo na dva šetača i pucao i u njih.

Da li je već bio registrovan?

Ono što se mnogi sada pitaju, jeste, da li je oholi ubica već bio evidentiran pre napada. Policija još uvek nije saopštila tu informaciju, niti objasnila na koji način je on mogao da nabavi pištolj.

Ono što je poznato jeste da je on Jutjuber koji sebe naziva „Profesor Vafl“ i postavljao video snimke na kojima vežba i desetominutne priče o tome kako je život „radi protiv nas“, čovečanstvo se nalazi na „rubu izumiranja“ i pričao negativno o suprotnom polu.

On je takođe redovno delio isečke iz ultranasilnih video igara i pre samo dva dana „lajkovao“ video snimke o poluautomatskoj pušci M1 Garand.

napadač Jake Davison Foto:facebook

U svom poslednjem obraćanju iz svoje spavaće sobe rekao je da je još uvek „je*eno debeo i ružan“.

„Probudiš se i zuriš u zid i misliš da se ništa nije promenilo, ali ja sam još uvek na istom, još uvek sam ružan, debeo i odvratan. Volim ponekad da razmišljam, znate, ja sam Terminator ili tako nešto. Jer on, uprkos svemu, znate, uprkos kvarnom sistemu, pokušava da ostvari svoju misiju“, rekao je u videu.

Pre dve nedelje, govorio je o tome kako je podržava pokret ‘Incel’, koji je povezan sa brojnim masovnim pucnjavama u SAD. Najzloglasniji njihov član jeste ubica mizogin Eliot Rodger, koji je ubio šestoro osoba u Kaliforniji u maju 2014. godine pre nego što presudio sebi.

Verovao da je terminator

„Incel“ znači „nehotični celibat“, a oni koji sebe smatraju takvim veruju da je njihov odnos prema ženama unapred određen njihovom genetikom. Neki sledbenici ekstremista veruju da im žene duguju seks. Džejk u svojim video zapisima stalno kaže da je ga žene odbijaju, da ima višak kilograma, kao i cela njegova porodica.

On takođe govori o tome da je član „crne tablete“, grupe koja veruje da su nedostojni ljubavi, te da su njihovi pokušaji da se uspostave trajni odnosi sa ženama „predodređeni su da završe neuspehom“.

Foto:printscreen Jake Davison/youtube

On je „lajkovao“ i seriju video zapisa o oružju, a na Fejsbuku je podelio objave u kojima citira bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, kao i slike statue koja drži pušku sa zastavom SAD-a u pozadini.

Na njegovom Fejsbuk profilu piše io da je početkom ove godine počeo da radi u odbrambenoj i inženjerskoj kompaniji Babcock International. Kompanija je odbila da komentariše.

On je 28. jula napisao da ljudi poput njega, nemaju ništa osim sebe.

„A onda im je u društvu teško, verovatno su odrasli u jebenoj pozadini, kao, na primer … Kako možeš imati volju, kada znaš da si poražen milion puta? Probudiš se i pitaš se šta koji đavo“, rekao je.

„Uglavnom sam bio protiv sveta. Upravo vodim tešku bitku sa velikim je*enim kamenom na leđima. A onda vidim žene koje ne zaslužuju ni polovinu, a dobijaju lagan put ka vrhu“, rekao je frustrirani Džejk.

Foto:printscreen Jake Davison/youtube

Ovakav stav prema ženama ide pod ruku sa time što on nikada u životu nije bio intiman sa ženom.

„Mislim da sve dok udišete vazduh … To je kao u Terminatoru, zar ne, znate, sudbina nije ništa, cela premisa filmova o Terminatoru ukazuje da je sve namešteno, nema nade za čovečanstvo, mi smo na ivici izumiranja, ove mašine za ubijanje su nezaustavljive koje se ne možemo da pobedimo, ne mogu da ih nadmudre. Ali ipak čovečanstvo i dalje pokušava da se bori do kraja! I znam da je to film, ali, volim da ponekad mislim, da sam ja Terminator“, napisao je.

BONUS VIDEO: Novi snimci deponije u Vinči iz vazduha

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar