Željka Cvijanović Foto:Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsedništva BiH i aktuelna predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da protesti opozicije u Srpskoj i zahtevi za ponavljanje izbora neće izazvati bilo kakvu nestabilnost u Srpskoj.

Cvijanović je naglasila da je SNSD dobio dodatni deo glasova u odnosu na prošle izbore, ocenivši da će to značiti jak orijentir za formiranje buduće vlade, ali i upravljanje svim drugim procesima u BiH.

Ona je rekla da je na sceni standardna matrica ponašanja opozicije, jer je i na prošlim izborima 2018. godine bila slična situacija i tada su održani brojni protesti.

Podsetila je da su nezadovoljni i tada demonstrirali na trgu, gde je njen tadašnji protivkandidat na izborima za predsednika Republike Srpske, kojeg je pobedila, sebe proglašavao za predsednika.

„Mi sada imamo drugačiju, poboljšanu rutinu, kada je u pitanju procedura na sam izborni dan. Ali, i pored svega toga, oni se opet bune i žale. Mislim da će ovo proći, a mi ćemo dobiti još jedan broj glasova kada stignu rezultati od mobilnih timova za ljude koji su bili spriječeni da glasaju, kao i glasovi koji dolaze iz inostranstva“, rekla je Cvijanović za Radio Beograd.

Opozicione PDP i SDS u Republici Srpskoj najavile su za nedelju još jedan protest zbog, kako tvrde, izborne krađe u korist kandidata SNSD Milorada Dodika za poziciju predsednika Srpske.

Prema do sada objavljenim podacima CIK BiH Dodik ima 28.000 glasova više u odnosu na protivkandidatku iz opozicione PDP Jelene Trivić.

***

BONUS VIDEO: Građani Banjaluke o izborima u RS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar