Cetinje masakr Foto:REUTERS/Stevo Vasiljevic/Privatna arhiva

Miloš Martinović, čovek koji je u masakru na Cetinju izgubio dva sina, Marka 11 i Mašana 8, suprugu Natašu i kuma Milana Mitrovića, oglasio se prvi put od tragičnog događaja.

Naime, on je objavio niz emotivnih poruka na svom Fejsbuk profilu. Martinović je podelio niz fotografija svojih najmilijih, koje je u brutalnom napadu ubio komšija Vuk Borilović (34).

Neutešni Martinović se u poruci prvo obratio svom kumu Milanu Mitroviću.

„Miki moj, samo mi ih pazi kao do sad jer si ti uvek bio uz njih, moj brate dobri…“ – napisao je Martinović iznad video snimka u kom se uz srceparajuću pesmu smenjuju fotografije njegove supruge Nataše, dece, kao i kuma Milana Mitrovića.

Na objavljenim fotografijama Mašan i Marko su nasmejani u zagrljaju oca, majke i kuma.

Mitrović je nastradao kada je otišao da proveri da li su Nataša i njena deca dobro, nakon što ga je Martinović pozvao. Pokušao je da spasi kumiće od pomahnitalog ubice, ali je i sam ubrzo postao žrtva.

Pored ove objave, na Fejsbuk nalogu Martinovića se mogu naći i brojne druge fotografije ubijenih sinova i drage supruge. Poznanici i prijatelji u komentarima mu ostavljaju emotivne poruke podrške.

Takođe, Martinović je i na Fejsbuk storiju objavio porodične fotografije. Posebno se izdvaja poslednji stori na kojem je objavio zajedničku sliku svojih sinova uz pesmu „Putuj, putuj srećo moja“.

Masakr koji je šokirao Crnu Goru

Cetinjanin Vuk Borilović (34) ubio je deset sugrađana, a ranio njih šest. Tokom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje maloletne dece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Prema zvaničnim podacima, Borilović je u petak 12. avgusta oko 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku – Natašu Pajović Martinović.

Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic, Boris Pejović/Vjesti.me, Privatna arhiva

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”, tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije. U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadležni su objasnili da je nakon ubistva Martinovića ušao u komšijsku kuću gde je ubio starije sugrađane – Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu, pišu Vijesti.me.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Ranio je još četvoro komšija – Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada. Iz Kliničkog centra Crne Gore saopštili su da je troje ranjenih operisano i da su smešteni u Jedinici intenzivne nege.

BONUS VIDEO: Kuća na Cetinju iz koje je ubica krenuo u krvavi pir.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare