Crna Gora Foto: N1
Foto: N1

Komisija za kontrolu kvaliteta rada crnogorskog Ministarstva zdravlja detaljno će ispitatie slučaj porodilje A.H, koja je nakon komplikacija tokom porođaja u Opštoj bolnici u Baru preminula u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Pročitajte još:

Iz Ministarstva zdravlja su rekli da će članovi komisije, generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta Slobodan Mandić i generalna direktorka Direktorata za zdravstvenu zaštitu Slađana Ćorić danas boraviti u Opštoj bolnici Bar.

„Nakon uvida u medicinsku dokumentaciju i iskaza lekara, Komisija će utvrditi činjenično stanje i izjasniće se o okolnostima slučaja“, naveli su iz ministarstva.

Iz Opšte bolnice Bar zahtevaju da nezavisna stručna komisija utvrdi sve činjenice u vezi s ovim slučajem i saopšti ih crnogorskoj javnosti.

„Kada dođe do komplikacija pojave disfunkcije, otkazivanja vitalnih organa čak i najveće medicinsko znanje i lekarsko zalaganje postaje nedovoljno da bi se spasio život. Nažalost, nedobronamerni i nestručni ljudi od ovog dogadjaja žele da naprave aferu i bez ikakvih dokaza optuže lekare barske bolnice, koji su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da do ovog neželjenog ishoda ne dodje“, naveli su iz barske bolnice.

BONUS VIDEO: Kako izbeći korona ponor?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)