Foto:Tanjug/Ibrahim Laleli/DHA via AP

Turska je danas objavila novi rekordan dnevni broj od 62.797 novozaraženih koronavirusom i 279 umrlih u poslednja 24 sata, najviše od početka epidemije u Turskoj.

POGLEDAJTE JOŠ:

Predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je danas delimični lokdaun u dve prve nedelje muslimanskog meseca Ramazana u nastojanju da se suzbije širenje zaraze. On je takodje upozorio da će biti uvedene nove mere ako ne počne da pada broj zaraženih.

Mere uključuju zabranu medjugradskih putovanja, vraćanje škola na nastavu na daljinu, zatvaranje sportskih i kulturnih centara i produženje noćnog policijskog časa.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da Turska prolazi kroz treći talas infekcija i da oko 85 slučajeva mogu da se povežu sa sojem virusa prvo detektovanog u Velikoj Britaniji.

U Turskoj je do sada potvrdjeno više od četiri miliona zaraženih korona virusom, sedmi najviši broj na svetu, a potvrdjeno je više od 34.000 umrlih.

Predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je danas delimični lokdaun u dve prve nedelje muslimanskog meseca Ramazana, u nastojanju da se suzbije širenje zaraze. On je, takođe, upozorio da će biti uvedene nove mere ako ne počne da pada broj zaraženih.

Mere uključuju zabranu međugradskih putovanja, vraćanje škola na nastavu na daljinu, zatvaranje sportskih i kulturnih centara i produženje noćnog policijskog časa.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da Turska prolazi kroz treći talas infekcija i da oko 85 odsto slučajeva mogu da se povežu sa sojem virusa prvo detektovanog u Velikoj Britaniji.

U Turskoj je do sada potvrđeno više od četiri miliona zaraženih koronavirusom, sedmi najviši broj na svetu, a potvrđeno je više od 34.000 umrlih.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram