Igor Crnadak
Igor Crnadak Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) i bivši ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik "najveći izdajnik Republike Srpske i srpskog naroda", iako on za izdaju optužuje druge.

„Njegov režim je opustošio Republiku Srpsku i posvađao je sa celim svetom, a sada hoće da nas posvađa i sa Srbijom“, rekao je Crnadak, saopštila je PDP.

Pročitajte još:

On je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče doneo odluku o glasanju Srbije u Generalnoj skupštini UN, koja je za „svakog pripadnika srpskog naroda teška, ali je bila neophodna i izbalansirana“.

„Bez spominjanja sankcija, podržan je jasan stav da teritorijalni integritet svake zemlje na svetu treba poštovati. Ovu odluku nije bilo lako doneti, ali je važna za buduće generacije i nije korektno što se Dodik na ovom pitanju suprotstavlja Srbiji“, ocenio je Crnadak.

On je pozvao Dodika da dođe u Narodnu skupštinu i da tamo proveri šta želi narod RS: „Da bude uz Srbiju i Evropu, ili uz Severnu Koreju i Eritreju“.

Dodik je izjavio da je ambasador BiH pri UN, Sven Alkalaj, juče bez odluke Predsedništva BiH podržao Rezoluciju Generalne skupštine UN o osudi agresije Rusije na Ukrajinu.

Danas je objavljeno da je Dodik putem ruskog ambasadora pri UN uputio pismo generalnom sekretaru UN, Antoniu Guterešu, da bi ga obavestio da stavovi Alkalaja nemaju podršku srpske strane u BiH.

****

Bonus video: Reakcija Milorada Dodika posle sankcija SAD

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare