Skupstina Crne Gore sednica
Skupština Crne Gore Foto:Screenshot/Youtube/Skupština Crne Gore

U Skupštini Crne Gore bi sutra trebalo da bude održan sastanak lidera stranaka parlamentarne većine, a nakon krize vlasti koja je eskalirala opozivom ministra pravde Vladimira Leposavića i usvajanjem nove rezolucije o Srebrenici.

Inicijativu za sastanak su pokrenuli lider SNP-a Vladimir Joković i Demosa Miodrag Lekić, a glavna tema je put i način izlaska iz nastale političke krize.

Poslanici najuticajnijeg vladajućeg Demokrtskkog fronta, njih 27 uskratilo je podršku premijeru Zdravku Krivokapiću i odlučili su da ubuduće ne prisustvuju plenarnim zasedanjima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lideri DF-a smatraju da je krizu moguće rešiti rekonstrukcijom vlade na čijem čelu neće biti Krivokapić ili formiranjem prelazne vlade i raspisivanjem novih parlamentarnih izbora.

Krivokapić je ranije saopštio da neće podneti ostavku na premijersku funkciju, a u zajedničkom saopštenju objavljenom sinoć, čciji su potpisnici pored njega predsednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsednik vlade Dritan Abazović, izjasnili su se protiv rušenja vlade i raspisivanja novih izbora.

Na sutrašnji sastanak nije pozvan Krivokapić.

Dolazak na sastanak su potvrdili lideri Demokraatskog fronta i Abazović, dok se Demokratska Crna Gora još nije izjasnila.

„Ako neko želi energiju koja se skupila 30. avgusta da prospe i uništi ono što je bila nada stotina hiljada ljudi taj će po mom sudu platiti veliku političku cenu“, rekao je juče Abazović i dodao da misli da ta cena neće biti mala.

U međuvremenu su pale teške međusobne optužbe za izdaju dogovorenih principa, kao i optužbe ko na vlast vraća DPS Mila Ðukanovića.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar