Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na sutrašnjoj sednici Skupštine Crne Gore je "premijerski sat", kada će predednik vlade Zdravko Krivokapić odgovarati na poslanička pitanja, a jedno od kandidovaanih pitanja je odnos sa Srbijom u aktuelnom političkom trenutku, kao i rad vlade u proteklih 200 dana i poverenje koje ima.

Šef poslaničke grupe SDP Raško Konjević je premijera pitati kako ocenjuje rad vlade u proteklom periodu, a obrazloženje pitanja će, kako je naveo u dopisu parlamentu, usmeno obrazložiti na samoj sednici.

„Da li smatrate da imate nepodeljenju podršku Skupštine za nastavak rada vlade, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima“, navo je, između ostalog, Konjević.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pitanje će postaviti predsednik opozicionih Socijaldemokrata Ivan Brajović, koji premijera pita da vlada ima plan za prevazilaženje ove do sada nezabeležene političke situacije u kojoj se nalazi Crna Gora.

„Vlada na čijem ste čelu je izgubila poverenje većine poslanika u Skupštini Crne Gore, a Skupština je izgubila kvorum za održavanje plenarne sednice. Koje poteze planirate da povučete u cilju saniranja trenutnog stanja“, pita Brajović.

Poslanik koalicije Mir je naša nacija Momo Koprivca premijera će pitati o napadima na verske objekte i sveštenike njima.

„Da li su ove akcije dirigovane iz centara kojima je cilj da Cmu Goru drže kao duboko

podeljeno i polarizovano društvo ili se radi i o drugim motivima usmerenim na podrivanje bezbednosti i stabilnosti u Cmoj Gori“, pitanje je koje će postaviti Koprivica.

Poslanik koalicije Mir je naša nacija Srđan Pavićević od premijera želi da čuje kako, u kontekstu aktuelnih zbivanja, tumači odnos, kako je naveo, srpskih zvanićnika prema vladi, Krivokapiću i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima.

„Da li će najnovija događanja imati i kakve reperkusije na zajednićki život u regionu i kvalitet susedskih odnosa između Srbije i Crne Gore? Da li će se stavovi zvaničnog Beograda odraziti na turizam, trgovinu, ekonomiju, saradnju u domenu kuiture i slićno“, pita Pavićević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar