Foto:EPA/BORIS PEJOVIC

U Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore saslušani su Boro Lazović, nekadašnji čelnik budvanskog DPS-a i bivši član Upravnog odbora Morskog dobra, kao i Selim Resulbegović aktuelni član Upravnog odbora i član Predsedništva Socijaldemokrata.

Prema informacijama koje donose Vijesti, na saslušanje su pozvani i Ivan Kalezić, Ðuro Marić i Aleksandra Ivanović Kalezić.

Direktor Morskog dobra i šef budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Jelušić i nekadašnji čelnik tog javnog preduzeća (JP) Rajko Barović privedeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje u navodne nezakonitosti koje su činjene u zoni Morskog dobra.

U istoj akciji, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, priveden je i nekadašnji visoki funkcioner DPS Aleksandar Tičić, kao i Rajko Mihović, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac.

Specijalno državno tužilaštvo ih sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a privedeni su u nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, rečeno je Vijestima u vrhu Uprave policije.

Izvor iz istrage kazao je da je Tičić priveden jer je u vreme kada je JP Morsko dobro navodno nezakonito poslovalo bio u Upravnom odboru tog preduzeća.

Potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović objavio je na Tviteru da su uhapšeni Jelušić, Barović, Tičič i drugi bivši i sadašnji rukovodioci Morskog dobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar