korona u crnoj gori
Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Zbog rasprostranjene lokalne transmisije koronavirusa, velikog broja pacijenata u bolnicama i ogromnog pritiska na zdravstveni sistem, Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore predložio je uvođenje dodatnih mera od danas radi sprečavanja širenja novog korona virusa.

„Donete mere obezbediće da već u prvoj polovini oktobra suzbijemo intenzivno širenje epidemije i očuvamo zdravlje i živote stanovništva“, navode iz IJZCG i pozivaju građame da što više borave u svojim kućama, da nose maske i održavaju fizičku distancu.

Pročitajte još:

„Svesni smo ekonomske situacije i problema koji će nastati usled predloga ovakvih mera, ali je ovo zaista jedini način da pokušamo da stavimo pod kontrolu izuzetno tešku epidemiološku situaciju i pomognemo zdravstvenom sistemu da se održi na nogama. Radimo sve što rade i naše kolege svuda u svetu, a u odnosu na širenje epidemije. Pozivamo vas da budemo složni, disciplinovani i odgovorni za sebe i svoje najbliže“.

Od ponedeljka, 28. septembra, pa do 12. oktobra, zbog porasta slučajeva korona virusa u Nikšiću, Beranama i Andrijevici biće zabranjeno napuštanje domova od 22 časa do pet sati ujutro, a zabranjen će biti i rad ugostiteljskih objekata i kućne posete.

U Rožajama će od 28. septembra biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata i kućne posete.

U Kotoru, Budvi, Podgorici i Pljevljima će od 28. septembra do 12. oktobra ugostiteljski objekti smeti da rade do 22 sata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar