Foto:Shutterstock

Crna Gora uvodi policijski čas za pojedine gradove zbog teške situacije sa virusom korona. U Nikšiću, Beranama i Andrijevici od 28. septembra do 12. oktobra biće zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 22 sata do pet sati ujutro, odlučilo je Nacionalno koordinaciono telo.

U tim gradovima biće zabranjen i rad ugostiteljskih objekata, kao i kućne posete. Te tri opštine su, prema nalazima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, u crvenoj zoni. Osim njih, teža situacija je i u Rožajama, koje su unarandžastoj zoni, pa je u tom mestu zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

​Četiri grada su u žutoj zoni, Podgorica, Kotor, Budva i Pljevlja, i u njima je rad ugostiteljskih objekata ograničen do 22 sata. U tim objektima mogu biti najviše dve osobe za jednim stolom, a razmak između stolica mora biti najmanje jedan metar.

Ostali crnogorski gradovi su u zelenoj zoni i u njima se primenjuju dosadašnje epidemiološke mere.

Institut za javno zdravlje danas je objavio listu kumulativne incidencije COVID-19 za lokalne samouprave u periodu od 12.09. do 25.09 u 24 časa na osnovu koje se od ponedeljka primenjuju nove mere Nacionalnog koordinacionog tela.

Promena u odnosu na jučerašnju listu je da je i Kotor u grupi KI 400 – 799.

U Rožajama od 28. septembra zabranjen je rad ugostiteljskih objekata i kućne posete.

U Kotoru, Budvi, Podgorici i Pljevljima od 28. septembra do 12. oktobra ugostiteljski objekti smeju da rade do 22 sata, za stolovima mogu sedeti najviše dve osobe. Objašnjeno je da je obavezan razmak od jednog metra između stolica lica koja su okrenuta leđima jedna drugima.

U ostalim opštinama primenjuju se dosadašnje epidemiološke mere.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar