Nosač aviona Foto:Tanjug/Andrew Vaughan/The Canadian Press via AP

Snage za brzo reagovanje američkih marinaca kreću se ka istočnom Sredozemnom moru, javlja Si-En-En pozivajući se na dva neimenovana zvaničnika.

Kako su naveli izvori te američke televizijske mreže, 26. ekspediciona jedinica marinaca, na amfibijskom jurišnom brodu USS “Batan“, delovala je u vodama Bliskog istoka poslednjih nedelja, ali je krajem prošle nedelje počela da se kreće ka Sueckom kanalu.

Prema rečima jednog od zvaničnika, “Batan“ se trenutno nalazi u Crvenom moru i očekuje se da će uskoro preći u istočni Mediteran.

Tim potezom će se jedinica marinaca približiti Libanu i Izraelu, u trenutku kada SAD upozoravaju građane da napuste Liban.

PROČITAJTE JOŠ:

Si-En-En podseća da je jedna od uobičajenih uloga ekspedicione jedinice marinaca da pomogne civilima da se evakuišu.

Bela kuća je u utorak saopštila da bi bilo „nerazborito i neodgovorno“ ne planirati moguću evakuaciju američkih državljana sa Bliskog istoka, uključujući Izrael i Liban.

Tokom poslednjeg rata između Izraela i Hezbolaha 2006. godine, Stejt department je naredio neborbenu evakuaciju američkih državljana iz Libana, kada je iz te zemlje za oko dve nedelje evakuisano oko 15.000 Amerikanaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare