Foto: Printscreen/RTCG

Postoje ljudi velikog srca koji sa svojim skromnim primanjima pomažu drugima. Dokaz je Radomir Kovačević iz sela kod Bijelog Polja, koji se, odvojivši deset evra od svojih skromnih primanja, priružio akciji "Srcem za Crnu Goru", javlja RTCG.

Naime, na adresu TVCG stiglo je pismo od Radomira Kovačevića iz sela Gornja Orahovica kod Bijelog Polja. U koverti, osim pisma, našlo se i deset evra i poruka da želi da se pridruži humantiranoj kampanji „Srcem za Crnu Goru“.

Možda to i ne bi bila vest da Radomir mesečno ne živi od 80 evra. Iako je u nemaštini, rešio je da pomogne drugima.

Foto: Printscreen/RTCG

„To nisu neke pare, neko evro, neko koliko može. Taj žiro račun slabo i vidim i onda sam uzeo i napisao pismo, poslao deset evra, a da sam imao više, poslao bih i sto“, kaže Radomir za TVCG.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim pomoći koju je poslao za one kojima je najpotrebnija, Kovačević ljude dobrog srca moli da pomoć pruže i njemu. Živi sam, a od primanja koje ima, teško sastavlja kraj sa krajem.

„Imam par koza, zanimam se s njima. Loše vode ima, preko leta presuši, imam bunar, to ne funkcioniše, ako može neka pomoć, da bi tu kuću prekrio, to prokišnjava kad su snegovi“, priča on.

Radomir je zadao domaći zadatak svima koji imaju mnogo više da se priključe humanitarnim akcijama i tako pomognu onima kojima će svaki dinar značiti.

BONUS VIDEO: Avion se srušio u Tanzaniji, završio u jezeru Viktorija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare