Foto: Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia, Cindy Ord / Getty images / Profimedia

Dve američke tv mreže, iz različitih razloga razišle su sa svojim poznatim voditeljima, pa je Taker Karlson napustio Foks njuz, a CNN je otpustio Dona Lemona.

Najbolje ocenjeni voditelj Foks njuza, Taker Karlson, razišao se sa tim medijem manje od nedelju dana nakon što je matična kompanija „Foks korp“ postigla nagodbu od 787,5 miliona dolara zbog tužbe za klevetu, u kojoj je Karlson bio glavni akter.

Karlson je vodio informativni program na Foks njuzu u udarnom terminu, koji je bio najgledaniji među Amerikancima starosti od 25 do 54 godine.

Akcije Foksa su nakon vesti o razlazu pale za 2,9 odsto.

Do otpuštanja Karlsona je došlo nakon što je kompanija „Dominion Vouting Sistems“ u svojoj tužbi navela da je Karlson dozvolio da se na programu emituju lažne tvrdnje o navodnoj izbornoj prevari te kompanije, koja se bavi proizvodnjom mašina za glasanje, pri čemu je u privatnim porukama dovodio u pitanje verodostojnost tih informacija.

Karlson je umešan i u druge sudske procese sa kojima se Foks suočava, uključujući tužbu koju je podnela njegova bivša šefica knjigovodstva Ebi Grosberg, koja je rekla da je Foks iznudio njeno svedočenje u slučaju „Dominiona“.

Razlog razlaza sa Karlsonom, međutim, nije objavljen, a kompanija mu je zahvalila na saradnji.

Karlson se u petak ođavio na kraju emisije poželevši gledaocima „najbolji vikend“ i najavljujući da će se vratiti u ponedeljak.

Foks je već ostao bez oglašivača koji su prestali da se reklamiraju u Karlsonovoj emisiji zbog kontroverzi.

Dva dobro obaveštena izvora rekla su da su izvršni direktor kompanije „Foks Korp“ Laklan Murdok i izvršna direktorka „Foks njuz media“ Suzan Skot odluku doneli u petak uveče.

Karlson se pridružio Foks njuzu kao saradnik 2009. i postao je kovoditelj emisije „Fox & Friends Weekend“ 2012. godine.

Svoju emisiju počeo je da vodi u udarnom terminu u novembru 2016. godine.

I CNN je otpustio voditelja Dona Lemona i to zbog navodne mizoginije i lošeg ponašanja, objavio je BBC.

„Zapanjen sam“, napisao je Lemon na Tviteru, navodeći da mu je njegov agent rekao da je otpušten.

CNN je otpustio voditelja Dona Lemona, a vest dolazi nakon što je Varajeti ovog meseca objavio da je Lemon maltretirao svoje koleginice.

Lemon je i ranije ove godine kritikovan zbog pojedinih komentara koje je dao tokom emitovanja.

Lemon je napisao na Tviteru da je zapanjen i da je posle 17 godina u CNN-u očekivao da mu neko od rukovodstva direktno kaže da je otpušten.

CNN je naveo na Tviteru da Lemon nije objavio istinu i da mu je ponuđena šansa da se sastane sa menadžmentom, ali da je umesto toga objavio izjavu na Tviteru.

Pročitajte još:

Izvršni direktor CNN-a, Kris Liht, rekao je da su se mreža i Lemon „razišli“, navodi se u dopisu koji je u ponedeljak dostavljen NBC njuzu.

Lemon se pridružio CNN-u 2006. godine nakon što je radio na NBC-ju.

Prvi put našao se na udaru kritika u februaru kada je tokom emisije „CNN This Morning“ primetio da republikanska predsednička kandidatkinja Niki Hejli (51) više nije u „najboljim godinama“.

BONUS VIDEO Donald Tramp i Džozef Bajden izjave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar