Grcka pozar
Požar na ostrvu Evija u Grčkoj Foto:EPA-EFE/KOSTAS TSIRONIS

Stotine grčkih vatrogasaca bore se već drugi dan sa velikim šumskim požarima u blizini grčke prestonice, zbog kojih je došlo do evakuacije nekoliko sela severozapadno od Atine.

PROČITAJTE JOŠ:

Požar je u ponedeljak izbio u oblasti Vilija, zbog čega su još tri sela morala da budu evakuisana, a danas se više od 330 grčkih vatrogasaca, zajedno sa 143 kolege iz Poljske i uz pomoć pet aviona i šest helikoptera, bori sa vatrom koja napreduje kroz gustu šumu, prenosi AP.

Nešto pre toga izbio je požar na jugoistoku u blizini grčke prestonice, u oblasti Keratea, gde je vatra desetkovala vegetaciju na planinama pre nego što se proširila na borovu šumu, a više sela je zbog toga evakuisano.

Vatrogasci i dalje rade na lokalizaciji velikih požara u nacionalnom parku na severnoj periferiji Atine i ostrvu Evia, koji je izbio početkom avgusta, uključujući i 40 austrijskih vatrogasaca koji se bore sa dva velika požara u regiji Peloponeza.

Više od 500 požara izbilo je poslednjih nedelja u Grčkoj, koja je, kao i druge zemlje u mediteranskoj regiji, uključujući Tursku i Tunis, zabeležila svoje najviše temperature u poslednjih nekoliko decenija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)