Foto: Shutterstock/Olena Z

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije budvanske OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" i Druga osnovna škola prelaze na onlajn nastavu. To je "Vijestima" potvrđeno u upravama ovih školskih ustanova. U Budvi je prema podacima epidemiološke službe JZU Doma zdravlja Budva trenutno 696 aktivnih slučajeva obolelih od koronavirusa, sa tendencijom daljeg rasta obolelih.

Ranije danas gradonačelnik Budve Marko Carević pozvao je Vladu i Ministarstvo zdravlja da „zaključaju“ Budvu na 15 dana, zbog izuzetno velikog broja zaraženih. Kao jedan od predloga je i da škole pređu na onlajn nastavu, a vrtići da budu zatvoreni.

On je u dopisu upućenom premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću i ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, kao i Savetu sa borbu protiv koronavirusa, zatražio da se u Budvi uvede totalno zatvaranje.

U Budvi je prema podacima epidemiološke službe JZU Doma zdravlja Budva trenutno 696 aktivnih slučajeva obolelih od koronavirusa, sa tendencijom daljeg rasta obolelih.

Svi kapaciteti JZU Dom zdravlja Budva su stavljeni na raspolaganje stanovnicima Budve, ali u ovom trenutku to ne zadovoljava trenutne potrebe, obzirom na nagli porast obolelih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar