Foto: EPA-EFE/STR

Za predstojeću autobiografiju princa Harija se kaže da je toliko "oštra" prema njegovom bratu princu Vilijamu da braća možda neće moći da se pomire nakon objavljivanja knjige 10. januara.

Knjiga, pod naslovom ‘Spare’ (Sper), navodno neće biti toliko kritički nastrojena prema kralju Čarlsu III.

Ali, princu od Velsa je toliko teško da se upućeni plaše da se odnos između braće, koji je znatno zategnut otkako su Hari i Megan Markl objavili da se odriču svojih kraljevskih dužnosti, neće oporaviti.

Izvor je rekao za Sandej tajms: „Uopšteno govoreći, mislim da će knjiga biti gora za njih nego što kraljevska porodica očekuje. Sve je ogoljeno. Čarls izlazi bolje nego što se očekivalo, ali Vilijamu je to posebno teško, a čak i Kejt će biti spomenuta“.

„Postoje ovi sitni detalji i opisi svađe između braće. Ja lično ne vidim kako će Hari i Vilijam moći da se pomire posle ovoga“, navodi se.

Harijevi memoari napisanin su sa JR Moehringerom, novinarom koji je osvojio Pulicerovu nagradu, a koji je prethodno napisao biografiju američke teniske zvezde Andre Agasija.

Vojvoda od Saseksa će lično ispričati verziju audio knjige memoara i donirati deo prihoda od rada u dobrotvorne svrhe.

PROČITAJTE JOŠ:

Knjiga će biti objavljena samo nekoliko nedelja nakon što su on i njegova supruga Megan objavili svoju Netfliks seriju u kojoj su detaljno opisani njihov odnos i raskid sa kraljevskom porodicom, dok su se pojavili izveštaji da Megan takođe planira da objavi svoje memoare.

Prema jednom izvoru, vojvotkinja od Saseksa „razmišlja da bude potpuno iskrena o svom vremenu u kraljevskoj porodici i da ne ostavi ništa nedorečeno“.

Godine 2021. par je navodno potpisao ugovor o četiri knjige sa izdavačem Penguin Random House.

Priča se da je princ Hari dobio 20 miliona dolara avansa za svoju knjigu. Megan je kod istog izdavača već objavila svoju dečju knjigu ‘Klupa’, a priča se da par radi na ‘velnes’ knjizi.

Sada se veruje da će misteriozna četvrta knjiga biti Meganina autobiografija.

U međuvremenu, Harijeva knjiga je napisana sa „sirovom, nepokolebljivom iskrenošću“.

Vojvoda će sledeće nedelje pokrenuti reklamni spot sa intervjuom u američkoj vodećoj emisiji ’60 minuta’.

Takođe će ga intervjuisati Tom Bradbi sa ITV-a u Velikoj Britaniji.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar