Foto: Printscreen/Facebook/Αχιλλέας Μπέος

Situacija u Volosu u Grčkoj i dalje je dramatična nakon jučerašnje katastrofe izazvane nevremenom.

Istovremeno, čini se da noćnoj mori nema kraja, jer se sutra očekuju veoma jake vremenske nepogode u tom kraju.

Kako je rano ujutro u razgovoru za SKAI primetio gradonačelnik Ahileas Beos, Volos je „prepolovljen“ zbog izlivanja potoka izazvanih vremenskim nepogodama koje su juče nemilosrdno pogodile grad Magneziju.

Prema Beosu, Volos nema vodu, dok 90 odsto grada nema struju, prenosi Prototema.gr.

Ekipe PPC, kako je rekao, ulažu nadljudske napore da saniraju štetu, u čemu do sada nisu uspele, tj. još uvek nisu identifikovali mesta oštećenja, dok postoje mesta koja tehničarima nisu dostupna.

Što se vremenske prognoze tiče, sutra se očekuju isto tako intenzivne vremenske pojave kao i one koje su se dogodile u utorak.

Borba za flašu vode u Volosu

Prekid vodosnabdevanja u okruženju, kao i potpuni nedostatak vode za piće, rezultirali su nestankom flaša sa vodom iz prodavnica. Tako opština Volos, kao i nekoliko volontera dele flaše sa vodom na ulici.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zbog tekućih problema od prekida vodosnabdevanja u gradu, zbog prekida u snabdevanju električnom energijom, a u nastojanju da zadovolji hitne potrebe za pijaćom vodom, Opština Volos se pobrinula da nabavi količine flaširanu vodu, koja će građanima biti stavljena na raspolaganje iz Gradske kuće Volos i iz Gradske kuće Nea Jonija od 13.30 časova pa nadalje, kao i iz nekadašnje Gradske kuće Agrije, od 17 časova pa nadalje“, stoji u objavi gradonačenika koju prati video, na kojem je prikazano kako se ljudima deli voda.

Prema informacijama, u samoposlugama se vodila prava bitka za vodu koja je odmah nestala sa rafova.

„Jedni drugima su bacali vodu iz kola“, kaže jedan meštanin.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar