Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Brazilski predsednik i konzervativac Žair Bolsonaro čija je popularnost u najvećem padu otkad je stupio na poziciju predsednika, priznao je da plače u kupatilu kada donosi teške odluke, piše El Mundo.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Bolsonaro je na konferenciji pred jednom evangelističkom zajednicom otkrio da, iako ga žena nikada nije videla u takvom stanju, on ponekad plače u kupatilu.

„Ona misli da sam ja najmuževniji od svih muškaraca. A delimično je i u pravu“, rekao je Bolsonaro te je nastavio: „Ovo nije kao kada sam bio poslanik. Ako sada donesem lošu odluku, mnogi će ljudi patiti“, prenosi Jutarnji list.

Bolsonaro je populistički političar vrlo desnih, neretko i ekstremnih stavova. Za predsednika je izabran 2018. godine s 55 odsto glasova. Protivi se pobačaju, sekularnoj državi i istospolnim brakovima. Poznat je po kontroverznim komentarima o ženama i homoseksualnim osobama koji često nailaze na osudu brazilske javnosti.

U govoru u Rio de Žaneiru je 2017. godine izjavio je da ima petoro dece: četiri sina i jednu kćer, koja je došla kao posledica ‘trenutka slabosti’, prenosi Associated Press.

U užarenoj raspravi u Kongresu koleginici je rekao da ‘je ne bi silovao jer to ne zaslužuje’ jer ga je prethodno optužila da podstiče silovanje.

Takođe, u intervjuu za Plejboj 2011. godine je izjavio da bi mu bilo draže da mu sin pogine u nesreći, nego da dođe kući s brkatim muškarcem.

To nije prvi put da je izrazio gnušanje nad homoseksualnosti. Kada je bivši predsednik Braila Fernando Enrike Kardoso (služio je od 1995. do 2002.) uslikan kako drži zastavu duginih boja kao znak podrške homoseksualnoj zajednici, rekao je kako bi pretukao muškarce da ih vidi kako se ljube na ulici.

Podrška za njegovu vladu je pala na 22 odsto, a ankete predviđaju njegov poraz na predsedničkim izborima 2022. godine.

BONUS VIDEO: Kako doći do PCR testa u Gruziji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar