Zair Bolsonaro
Žair Bolsonaro Foto:EPA-EFE/Joedson Alves

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je da će se povući iz politike ukoliko ne bude ponovo izabran na predstojećim izborima u oktobru, a ankete i pokazuju da zaostaje za rivalom.

„Ako je Božija volja, i dalje ću biti predsednik. Ako nije, predaću predsedničku lentu i penzionisati se“, rekao je Bolsonaro u intervjuu za podkast mladih evangelističkih hrišćana.

Predsednik, koji ima 67 godina, rekao je da u ovoj životnoj dobi ne bi imao šta da radi ukoliko se njegovo političko putovanje završi 31. decembra, što je poslednji dan njegovog mandata, prenosi Srna.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo predstavlja promenu tona desno orijentisanog Bolsonara, koji je ranije rekao da izbori za njega mogu imati jedan od samo tri ishoda: „zatvor, smrt ili pobedu“.

Bolsonaro u poslednje vreme šalje umerenije poruke dok pokušava da umanji prednost koju u anketama ima bivši predsednik, levičar Lula da Silva. Izbori su zakazani za 2. oktobar.

Bolsonaro je rekao da žali zbog izjave 2020. godine da ne može da uradi ništa povodom rastućeg broja mrtvih u Brazilu od kovida 19 pošto „nije grobar“.

BONUS VIDEO: Makron, Šolc i Dragi u Kijevu: Podele oko toga kuda ide rat i kako ga okončati

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar