Foto: Tanjug/AP/Andre Penner

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro i njegov glavni rival na izborima Luiz Inasio Lula da Silva razmenili su u nedelju uvrede tokom izborne debate, u kojoj je Bolsonaro pokrenuo lični napad na novinarku koja je dovela u pitanje njegov odgovorna pandemiju koronavirusa.

„Mislim da ideš na spavanje misleći na mene. Zaljubila si se u mene“, rekao je Bolsonaro Veri Magalhaes nakon što ga je pitala o stopi vakcinacije protiv koronavirusa u Brazilu. „Vi ste sramota za novinarstvo u Brazilu“, rekao je on.

Magalhaes je kasnije rekla da je Bolsonarov stav „apsolutno van koktrole, nepotreban i štetan po njega samog“. Istakla je da Bolsonaro ne voli kada ga žene ispituju, prenosi CNN.

Bolsonarovi komentari o novinarki su usledili nakon što se suočio sa kritikama zbog svog stava prema ženama. Lider krajnje desnice je branio podršku svoje vlade zakonima u korist žena i tvrdi da ga „veliki broj žena u Brazilu voli jer se protivi legalizaciji droga“.

PROČITAJTE JOŠ:

Bolsonaro i bivši predsednik Brazila Lula da Silva su zajedno sa još četiri kandidata učestvovali u debati uoči predsedničkih izbora u oktobru. Debata je bila fokusirana na niz pitanja o ekonomiji, klimatskim promenama, koronavirusu i bila je praćena ličnim napadima.

Bolsonaro je tvrdio da je ekonomija u Brazilu cvetala za vreme njegove administracije uprkos rekordnoj nezaposlenosti. Lula da Silva je negirao optužbe za korupciju i branio je svoju nevinost.

Lula je 2017. godine osuđen za korupciju i predao se saveznim vlastima u aprilu 2018. godine, kako bi počeo da služi kaznu zatvora od 12 godina. Vrhuni sud je 2021. godine poništio presudu, dozvolivši mu da se kandiduje za predsednika.

BONUS VIDEO: Vladimir Putin se uporedio sa Petrom Velikim

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare