Sajmir Tahiri Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Albanski sud danas je osudio bivšeg ministra unutrašnjih poslova Sajmira Tahirija na tri godine i četiri meseca zatvora zbog zloupotrebe položaja oko veza sa mrežom trgovaca drogom.

Sudija Anegert Pelumbi iz Specijalnog apelacionog suda za korpuciju i organizovani kriminal rekao je da je Tahiri imao dobit od nefer usluga, a da je zloupotrebom položaja narušio pravne interese.

PROČITAJTE JOŠ:

Tahiri je posle presude rekao da nije kriv.

„Moralno sam miran. Nisam prekršio zakon. Voleo sam svaki dan svog posla. Srećan sam što sam obavljao svoj posao na najbolji mogući način, ovo je jednostavno nepravda“, napisao je on na Fejsbuku.

Tužioci su vezali Tahirijev slučaj za dva brata koja su u srodstvu sa njim. Oni su uhapšeni zbog trgovine drogom u Italiji i Albaniji.

Sudija je rekao da su tužioci potkrepili svoj predmet dokazima, a Tahiriju je naloženo da odmah počne da služi zatvorsku kaznu.

Njegov advokat rekao je da će se žaliti na presudu Vrhovnom sudu i rekao da je ta presuda „pravna besmislica“.

„Presuda je doneta samo da okalja Tahirija“, rekao je on.

Tahiri je u septembru 2019. godine osuđen na tri godine uslovno zbog zloupotrebe položaja ali je oslobođen optužbi za umešanost u trgovinu drogom.

Prošle godine Vrhovni sud je naložio ponovno suđenje zbog proceduralnih neregularnosti sudija i tužilaca.

Tahiri, koji je bio ministar unutrašnjih poslova od 2013-2017. godine, podneo je ostavku kao poslanik vladajuće Socijalističke partije u maju 2018. godine i kratko je bio u kućnom pritvoru.

Bonus video: Uhapšeni dileri: Niška policija presekla još jedan lanac trgovine narkoticima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar