Foto: Printscreen/Policia nacional

Hrvatska policija je na granici sa Crnom Gorom uhapsila bivšu meksičku misicu, 28-godišnju Prisilu Laru Guevaru i njenog dečka, Rumuna Konstantina Gabriela Dumitrua (47).

Naime, njih dvoje se sumnjiče da su iz jednog restorana u Španiji ukrali 45 flaša vina vrednih 1.6 miliona evra, piše Kult plave kamenice.

Rezervisali sobu u hotelu i imali sve isplanirano

Krađa se dogodila 27. oktobra prošle godine u restoranu Atrio u Kaseresu, koji ima dve Mišlenove zvezdice. Dumitru je dan pre pljačke rezervisao sto na ime Mirka Golubić, kako je glasilo ime na lažni švajcarski pasoš kojim se koristila Guevara.

Par je rezervirao i sobu u hotelu u kojem se nalazi restoran. Na recepciju su se prijavili polumaskirani, ona sa smeđom perikom i sunčanim naočarima, i najavili da će večerati u Atriju s društvom. U taj su restoran dolazili tri puta ranije iste godine – dva puta na večeru i jednom na ručak, prenosi Index.hr.

Policija ih je pratila devet meseci koliko je trajala istraga pa je posumnjala da su te posete bile priprema za pljačku počinjenu u oktobru. Nakon večere konobari Atrija imaju običaj da pozovu goste da posete njihov vinski podrum.

Otišli su i zatim rekli da idu u sobu. Ali nakon jedan ujutro kad je u hotelu budna samo jedna dežurna recepcionerka, Guevara se spustila u lobi, rekla da je gladna i zamolila ženu da joj donese salatu. Iako je kuhinja bila zatvorena, recepcionerka je rekla da će uraditi šta može.

Rumun je iz podruma ukrao vina iz 19. veka

Istražitelji veruju da je Dumitru, dok je Guevara odvlačila pažnju recepcionerki, sišao u podrum s tri prazna ranca, otvorio vrata kopijom odgovarajuće magnetske kartice sa vrata ili ukradenom karticom, zatim napunio rančeve sa 45 boca vina, među kojima je bio Chateau d’ Yquem iz 1806. vredan 310.000 evra i šest vina iz 19. veka.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ove su boce deo moje lične istorije, istorije Atrija, ali i Kaseresa, njegovih građana, svih zaljubljenika u svet vina“, izjavio je šef restorana Tono Perez nakon pljačke. Prema izvorima iz istrage na koje se poziva El Pais, sa snimaka nadzornih kamera istražitelji su, pre svega po sinhronizovanim i uvežbanim pokretima, zaključili da je reč o dobro uigranom lopovskom paru.

Ko je uhapšena misica?

Guevara je 2016. bila takmičarka izbora Miss Earth Mexico, godišnjeg izbora lepote u Meksiku. Tada je imala 22 godine.

Imala je običaj da putuje sa lažnim pasošem i automobilom pa se nikada nije dugo zadržavala u jednoj zemlji. Kretala se između Španije, Rumunije, Crne Gore i Hrvatske. Očekuje se njeno izručenje Španiji gde će joj se suditi.

BONUS VIDEO: Pljačka banke i okršaj sa policijom u Kanadi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar