Niki Hejli Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Bivša guvernerka Južne Karoline, Niki Hejli, kandidovaće se 15. februara za republikansku predsedničku nominaciju 2024. godine, konkurišući tako svom nekadašnjem šefu, bivšem predsedniku Donaldu Trampu, rekao je izvor upoznat s njenim planovima, prenosi Hina.

Hejli bi trebalo da otkrije pojedinosti o svojoj kandidaturi u sredu, objavio je list „The Post and Courier“, koji je prvi izvestio o njenim planovima.

Ćerka indijskih imigranata koji su vodili uspešnu trgovinu odećom u ruralnim delovima države, Hejli je stekla ugled u Republikanskoj stranci svojim verodostojnim pristupom pitanjima roda i rase.

Istakla se i kao snažna zagovornica američkih interesa u inostranstvu u svojstvu američke ambasadorke pri UN-u u mandatu predsednika Trampa od 2017. do 2018. godine.

SAD se tada povukao iz iranskog nuklearnog sporazuma, koji je potpisao bivši demokratski predsednik Barak Obama, a koji je nepopularan među republikancima.

Hejli se nekoliko puta ogradila od Trampa da bi kasnije ublažila retoriku prema njemu, rekavši da on ima važnu ulogu u Republikanskoj stranci.

***

BONUS VIDEO: Trampovo uskrsnuće ili (konačno) utihnuće

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar