Foto: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER; F.D.L.E. via BestImage / Bestimage / Profimedia

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts je u utorak u interjvuu za PBS njuz aur, odgovarao na pitanja o svojim sastancima sa finansijerom i osuđenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom, prenosi Biznis insajder.

PROČITAJTE JOŠ:

„Večerao sam sa njim. Žao mi je što sam to učinio“, rekao je on.

Kao odgovor na pitanje novinarke o tome da li je to bila lekcija iz može da izvuče lekciju, Gejts je odgovorio: „Pa on je mrtav, tako da generalno morate biti oprezni“.

Istraga Njujork tajmsa 2019. godine, pokazala je da su se Gejts i Epstajn sastali nekoliko puta između 2011. i 2013. godine. Epstajn je priznao krivicu za seksualne zločine na Floridi 2008. godine, prenosi Biznis insajder.

Gejts se prvi put osvrnuo na svoje veze sa Epstajnom u novembru 2019. godine. U panel diskusiji, Gejts je rekao da je pogrešio u proceni misleći da će te diskuije ići na globalno zdravlje.

On je dodao: „Taj novac se nikada nije pojavio“.

Gejts je rekao da je Epstajn imao veze sa ljudima koji bi dali novac za globalne zdravstvene ciljeve, dodajući da „ni približno dovoljno pomoći ne ide u tom smeru“.

Ali Gejts je rekao da je odlučio da prekine sastanke sa Epstajnom.

„Ti sastanci su bili greška. Nisu rezultirali onim što je on tvrdio i ja sam ih presekao“, rekao je Gejts.

Dodao je da su ti sastanci bili jako davno i da nema ništa nova da kaže u vezi sa tim.

Epstajn je izvršio samoubistvo u avgustu 2019. godine, dok je čekao suđenje po optužnici za trgovinu decom.

Nakon što su Gejts i Melinda Frenč Gejts najavili razvod u maju ove godine, izvori su rekli iza medije da je Melinda upozorila supruga na vezu sa Epstajnom i da se uznemirali nakon što su se oni sastali u Njujorku 2013. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar